Rođen je u Zagrebu, a odlučio je zaigrati za Srbiju? Srpski mediji: ‘Ukrali smo Hrvatskoj Dinamov biser!’

STADION MAKSMIR
Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

Srpski mediji dali su veliki prostor mladom nogometašu Lokomotive.  Tvrde kako je Giulio Đekić, 15-godišnji Srbin iz Hrvatske odlučio da će igrati za reprezentaciju Srbije.

Srbi su to prenijeli kao veliku pobjedu njihove reprezentacije i njihovog saveza nad HNS-om.

“SRBIJA UKRALA HRVATSKOJ DINAMOVOG BISERA: Hrvati nas nisu zvali! On je odlučio da obuče srpski dres! Dali smo reč!”, jedan je od naslova u Srbiji.

“TRESE SE REGION, ŠOK I NEVERICA U KOMŠILUKU! Srbija UKRALA HRVATIMA Dinamovo dete!”, drugi je naslov.

Foto: Screenshot

Svoju je karijeru Đekić započeo u dresu Velebita iz Gračaca, gdje je proveo djetinjstvo, piše Mozzart Sport.


Đekić je nakon toga prešao u Dinamo i nastavio se probijati u jakoj konkurenciji u dresu Plavih iz Zagreba, odakle je rodom. U nastavku karijere prešao je u Lokomotivu, a kako mu je karijera rasla, Mozzart Sport prenosi njegove riječi da je stigao poziv za okupljanje U17 reprezentacije Srbije u Novoj Pazovi.

Foto: Screenshot

Đekić se na tom okupljanju privukao pažnju izbornika Mirka Bunjevčevića koji je, kako tvdi igračev otac Goran Đekić, poručio da će nastaviti pratiti 15-godišnjeg Lokomotivinog nogometaša.

“Iz HNS-a nam se nitko nije javio”, rekao je stariji Đekić, spominjući da su sa srpskim izbornikom Bunjevčevićem već sve dogovorili i da će njegov sin igrati za Srbiju.

Mozzart Sport u priči o 15-godišnjem Đekiću donosi i reakciju s hrvatske strane, uz riječi Tomislava Rukavine, izbornika hrvatske U17 reprezentacije.

“Nisam čuo za Đekića, ali ako ima kvalitetu za igranje u našoj reprezentaciji, sigurno ćemo se raspitati. Bila bi šteta da zaigra za neku drugu reprezentaciju”, rekao je Rukavina.

Foto. Screeenshot

Komentari

loading...