Rješenje koje se čeka godinama nadomak ostvarenja! Je li došao kraj gužvama na jednom od najprometnijih raskrižja?

Foto: Ranko Suvar / CROPIX

Raspisan je natječaj za idejni projekt kojim bi se trebala ishoditi građevinska dozvola, a zatim napokon i krenuti s radovima na jednom od najfrekventnijih raskrižja – onom Držićeve i Vukovarske.

Idejni projekt trebao bi olakšati gradski proračun za pola milijuna kuna, a u natječaju je navedeno i što bi sve trebao sadržavati, piše Večernji.

“Zadaci projektanta, osim izrade samog idejnog projekta, sva potrebna geodetska snimanja postojećeg stanja, geodetske podloge, kao i prikupljanje podataka o komunalnim instalacijama i vlasništvu nekretnina koje se nalaze u obuhvatu zahvata”.

Podvožnjak bi trebao biti otprilike na potezu od Vukovarske 235 na zapadu do broja 260 na istoku, odnosno automobilima bi se trebalo spustiti pod zemlju nakon što se prođe Strojarska, odnosno Budmanijeva ulica.

Da osmisle kako točno to izvesti, projektanti će imati tri mjeseca, i to nakon što se natječaj koncem srpnja privede kraju. Prođe li sve bez žalbi, dobije li se građevinska dozvola te sve ostale procedure prođu bez problema, u rekonstrukciju raskrižja moglo bi se krenuti sljedeće godine, a kad do nje konačno i dođe, morat će se pomno planirati jer zatvaranje prometa na tom će dijelu grada izazvati poprilične gužve.


Komentari