RIJEKA – DINAMO 1:2! Preokret na Rujevici, kapetan vodi Dinamo do nova tri boda

Foto: Franko Colori / CROPIX

U samo nekoliko minuta od momčadi koje nije bilo na terenu Dinamo je došao do vodstva. Bočkaj je ubacio, a Ademi kapetanski pospremio.

Dinamo je konačno nešto napravio na radost brojnih gostujućih navijača. Prvijenac u dresu Dinama postigao je Azerbejđanac Emreli.

U prvom poluvremenu Rijeka vodi 1:0. Gnezda Čerin fantastično je pogodio za prednost Rijeke.

Večeras je utakmica, derbi dvoboj, Rijeke i Hajduka koja uistinu može determinirati naše prvenstvo. U utrci za naslov prvaka napose Dinamo, ali i Rijeka, uz blizak im Osijek i nešto udaljeniji Hajduk – svaki bod je bitan. A bodovi u srazu s izravnim suparnikom su i duplo vrjedniji.

Pogledajmo i ljestvicu Prve HNL. Osijek ima sad 61 bod, jer je danas u gostima pobijedio Slaven Belupo, Dinamo ima praktički dvije utakmice manje, nastupajući s Rijekom i 20. travnja protiv Hajduka. hajduk je treći s 56 bodova, a 55 ima Rijeka.

Dakle, Rijeci je pobjeda imperativna. Riječani bi se porazom vjerojatno oprostili od utrke za naslov, iako još nije ništa gotovo jer se igra još šest kola. Pobjeda bi pak domaćine ostavila u igri za naslov i za očekivati je da će momčad Gorana Tomića krenuti agresivno.

Trener Rijeke Goran Tomić veli:

„Igrači će sigurno dati sve od sebe, stvarno nam je jako bitna utakmica i očekujem da ćemo uz podršku naših navijača ostaviti srce na terenu, rekao je strateg Rijeke„.

Za razliku od Rijeke kojoj bi kiks na Rujevici vjerojatno značio oproštaj od borbe za naslov, Dinamo bi i u slučaju gubitka utakmice ostao pri vrhu, na drugom mjestu, s bodom iza Osijeka. Ipak, trener Dinama Željko Kopić svjestan je da pobjeda znači jako puno u okolnostima u kojima se četiri momčadi bore za naslov.

„Napravit ćemo sve da dođemo do nova tri boda koji su za nas jako bitni„.

Dinamo i Rijeka su se ove sezone susreli četiri puta. Dvaput su odigrali neriješeno 3-3, jednom na Maksimiru (3. kolo) i jednom u Rijeci (12. kolo), Dinamo je s 2-0 bio bolji u trećem prvenstvenom ogledu na Maksimiru u dvoboju 21. kola, a u prosincu je momčad Gorana Tomića eliminirala Dinamo u četvrtfinalu Kupa, slavivši s 3-1 u Zagrebu.


Komentari