RIJEČI LEGENDE ODJEKUJU SVIJETOM! ‘Njegov odlazak golemi je gubitak za svjetski nogomet, Hrvat je veliki čovjek’

Goran Sebelic / CROPIX / CROPIX

Nemali je broj ljudi ostao zatečen u trenutku kad je nekadašnji kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Zvonimir Boban objavio da se povlači s mjesta savjetnika u svjetskoj nogometnoj federaciji (FIFA). Nekadašnji Vatreni bio je drugi čovjek svjetskog nogometa, zvali su ga desnom rukom predsjednika Giannija Infantina. Takvu je odgovornu funkciju časno obnašao od 2016. godine, evo sve do prije nekoliko dana kada je rekao da odlazi…

Odnosno, da se vraća u klub u kojem je proveo najslavnije dane karijere. Dočekali su ga u AC Milanu gdje je dobio mjesto sportskog direktora. Boban će tako od ovoga ljeta kreirati sportsku politiku jednog od najtrofejnijih europskih klubova svih vremena.

U FIFA-i je kroz tri godine odradio veliki posao. Smatra ga se jednim od najzaslužnijih za uvođenje VAR-tehnologije na stadione diljem svijeta.

“Uzbuđen sam što se Zvone vraća kući, u naš klub. Siguran sam da će njegovo iskustvo, znanje i podloga iz koje dolazi značajno pridonijeti rastu i razvoju kluba. Zajedno s Maldinijem, uza sebe imam dvojicu individualaca koji mogu ostvariti sve naše vizije i stvoriti kompetitivniji i uspješniji Milan”, rekao je Ivan Gazidis, izvršni direktor AC Milana za klupske internetske stranice.

Pohvale su stigle i iz redova bivših nogometaša. Glavni komentator nogometa na BBC-ju i nekadašnji engleski napadač Gary Lineker ovako je opisao našeg Zvonu Bobana:

“To je golemi gubitak za FIFA-u. Milan dobiva veliko pojačanje, a Fifa gubi časnog čovjeka čiji je rad počeo stvarati pozitivnu razliku u svjetskom nogometu”, kaže Lineker.

Gary Lineker

@GaryLineker

Zvonimir Boban has left @FIFAcom to become Chief Football Operator with @acmilan. A great appointment for the Italian club, but a massive loss to FIFA. They’ve lost an honourable football man who was beginning to make a difference.

890 people are talking about this

Komentari