REPREZENTACIJA S KARAKTEROM! Hrvatska se još jednom iz ništavila vinula i visine

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hrvatska muška rukometna reprezentacija skoro je opet uspjela ponoviti čudo. Nakon emocionalnog pražnjenja poslije pobjede protiv Njemačke očekivanja su naglo porasla. Prestalo se pisati i govoriti o uspjehu plasmana među četiri najbolje rukometne reprezentacije starog kontinenta, a zlato kao da je već bilo za vratom. Braniteljima europske krune to kao da se nije svidjelo. Najavljivali su da protiv Hrvatske idu svom snagom a to se i dogodilo. Uistinu derbi dosadašnjeg dijela prvenstva.

U dvoboju dvije prvoplasirane momčadi skupine A Hrvatska je odigrala neriješeno protiv europskih prvaka rezultatom, završilo je 22:22. U polufinale idemo s druge pozicije, najvjerojatnije na Norvešku, budući da je Mađarska porazom od Portugala ispala iz svih kombinacija. Susret između Norveške i Slovenije na rasporedu je u 18,15 sati a nakon tog dvoboja znati ćemo parove polufinala.

Hrvatska je u prvom poluvremenu prividno držala kontrolu. Kauboji su prvo lovili Španjolce da bi se u konačnici odvojili na dva pogotka razlike no ritam biva razbijen isključenjima pa Furija na odmor odlazi s pogotkom prednosti.

U drugom poluvremenu branitelji naslova rade seriju i odlaze na prednost od šest pogodaka prednosti. Izgledalo je da je sve izgubljeno ali Igor Karačić simultankom topi zaostatak i osam minuta do kraja utakmice rezultat je 19:21 za prvake, Horvat nakon time outa krade loptu i iz kontre pogađa za -1, s tribina se ori “Hoćemo pobjedu” a utakmica neodoljivo podsjeća na dvoboj protiv Elfa!

Španjolska ne pogađa u sljedećem napadu a Mamić četiri minute prije kraja pogađa za izjednačenje i nastavak serije koja je sada već 5:0. Šego brani Španjolcima, a dvije minute prije kraja Duvnjak ispaljuje granatu za vodstvo. Furija prekida seriju pogotkom za končana rezultat.

Duvnjak je 20-ak sekundi prije kraja imao priliku Hrvatskoj donijeti pun plijen no ispriječila se stativa. Više od mogućeg protivnika u polufinalu brine koljeno igrača utakmice Igora Karačića koji je pred kraj utakmice pao na koljeno pa je kraj susreta dočekao na klupi. Izgubiti Karačića za polufinale pored još nepoznatog statusa Luke Cindrića značilo bi plasman u finale dovesti pod veliki znak pitanja, ne sumnjajući u kvalitetu i zalaganje ostatka momčadi.

 


Komentari