Reprezentacija u ritmičkoj gimnastici odradila prve pripreme za novu sezonu

Hrvatska seniorska i juniorska reprezentacija u ritmičkoj gimnastici u Nacionalnom gimnastičkom centru ATON u Nedelišću odradila je prve pripreme uoči početka nove sezone.

Na jednotjednim pripremama pod budnim okom trenerica stručnog tima naše ritmičke gimnastike, Anamarije Želimorski i Nike Roberte Crevatini, trenirale su seniorke Petra Ribarić, Sunčica Lozić, Tena Čondor i Laura Božić te pet juniorki – Tamara Artić, Barbara Šelendić, Lara Weber, Mia Ivković i Lana Sambol.

“Ove djevojke dolaze iz različitih klubova iz cijele Hrvatske i između ostaloga, ovo okupljanje bila je prva stepenica razvijanja timskog duha reprezentacije. Iako su sve one pojedinke, čak su međusobno i konkurentice, ali zdrava konkurencija je uvijek dobra. Ovih devet djevojaka je ono najbolje što nudi hrvatska ritmička gimnastika u ovom trenutku i za njihov daljnji napredak bilo bi sjajno da imamo što više ovakvih zajedničkih priprema. No, to nije jednostavno budući da su one još u osnovnim i srednjim školama ili su pak studentice. Zbog njihovih akademskih obaveza, nije ih jednostavno često okupiti, ali nadam se da ćemo to uspijevati što češće”, rekla je trenerica Anamarija Želimorski.

U sezoni koja je pred nama fokus za hrvatsku reprezentaciju biti će Europsko juniorsko prvenstvo u Valladolidu (1-3. lipnja) i Svjetsko seniorsko prvenstvo u Sofiji (10-16. rujna).

“Iskreno, iznenadila sam se koliko su se djevojke brzo sprijateljile i kako su se odmah počele zalagati jedna za drugu. Sve su dobro reagirale na treninge, vidjeli smo na čemu trebamo dodatno raditi, ali prije svega vidjeli smo da imamo svjetlu budućnost, sada samo treba nastaviti naporno raditi. Uz niz međunarodnih natjecanja i seniorskih turnira Svjetskog kupa, prvo veliko domaće natjecanje za njih će biti od 6. do 8. travnja na Aura cupu u Zagrebu koje će prvi put biti dio FIG natjecanja. Tu bi se naše reprezentativke trebale predstaviti u najboljem svjetlu. Prvi dio godine biti će orijentiran prema juniorkama i njihovom nastupu na EP-u u Španjolskoj, a u drugom dijelu sezone vrhunac je seniorsko SP. Na oba prvenstva cilj je imati po tri predstavnice”, poručila je trenerica Nika Roberta Crevatin


Komentari