Raspad sistema: Jozak trebao kreirati nogometnu budućnost, pa ‘izletio’ iz Dinama

Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Romeo Jozak nije se dugo zadržao u Dinamu. 

Modri su u utorak ostali bez sportskog direktora. Naime, Romeo Jozak, koji je dosad bio na toj poziciji, raskinuo je ugovor s Dinamom, a to je potvrdio i savjetnik Zdravko Mamić.

“Nažalost, moram vam kazati da je došlo do sporazumnog raskida ugovora između kluba i sportskog direktora Romea Jozaka. Na tu temu ništa više ne bih želio dodati”, kazao je Mamić za Sportske. 

Nije im se svidio plan o preuzimanju trenerske pozicije

Jozak nije dugo boravio na Dinamovoj adresi, no čini se da ih je dobro protresao. Nakon toga ni prijateljstvo sa Zdravkom Mamićem, kojeg je on sam naglasio, nije mu pomoglo da sačuva poziciju u klubu. Ipak, Mamić nije otkrio detalje Jozakova izlaska iz kluba stoga se o njima može samo nagađati. Ipak, vrlo je vjerojatno da nikom u Dinamu nije legla Jozakova ideja o tome da bi mogao preuzeti momčad. Svojevrsna javna tajna je i da se bivši sportski direktor nije slagao s Petevom, te da je njihova komunikacija, u najbolju ruku, bila površna i simbolična.

Odlazi van granica Lijepe naše?

Klub je u ovom slučaju stao na Bugarinovu stranu, a stranu su zaista morali odabrati je stvari ne mogu funkcionirati ako se sportski direktor i trener ne slažu. Neki govore i da nije problem bio samo u Jozakovom odnosu s Petevom, već da s mnogima u klubu nije dijelio ista mišljenja, pogotovo oko vizije i stragije. Takvo mimoilaženje s čelnicima kluba bila je jednostavno prevelika prepreka za nastavak suradnje.

Ovakav rasplet situacije malo tko je očekivao, Jozak je ipak bio čovjek koji je doživio strelovit uspjeh u hrvatskom nogometu, a jednakom brzinom je s nogometnog radara i nestao. Vrlo brzo nakon odlaska iz HNS-a je ostiša i iz Dinama. Izvori bliski Jozaku govore, pak, da će svoju karijeru nastaviti u inozemstvu, te da mu ponuda ne nedostaje.


Komentari