RAKITIĆEVA NOĆ UŽASA! Otrkiveni zabrinjavajući podaci o Vatrenom nakon debakla protiv Liverpoola

Treba odmah reći, Barcelona je kao momčad odigrala vjerojatno najgoru utakmicu ove sezone. Liverpool ih je razbio s 4:0, nadoknadio tri gola zaostatka iz prve utakmice i potpuno zasluženo prošao u finale Lige prvaka.

U debaklu katalonske momčadi sudjelovao je i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, koji je na terenu proveo 80 minuta, ali bilo je 80 vrlo razočavajućih minuta. Uz apsolutnog tragičara Jordija Albu koji je skrivio dva gola i Coutinha koji je bio u potpunosti izoliran i gotovo da nije sudjelovao u igri, Rakitić je bio jedan od najgorih.

Za hrvatskog veznjaka španjolski mediji pišu kako nije uspio povezati igru i da nije njegov dan. Međutim statistika je itekako zabrinjavajuća. Rakitić je izgubio čak deset lopti i nikako se nije mogao nositi s Jordanom Hendersonom i Jamesom Milnerom. Ostao je bez šuta na gol i napravio je tek jedan prekršaj. Imao je 68 dodira s loptom, 86 posto točnih dodavanja, tek dva duela od kojih je jedan osvojio, a samo je jednom presjekao loptu.

Zanimljivo je još istaknuti kako je Marca pokrenula anketu u kojoj su tražili čitatelje da se izjasne koga žele u vidjeti u Barceloni sljedeće sezone, a za Rakitića je čak 48 posto reklo da ga ne želi vidjeti.

U ocjenjivanju Sporta, Rakitić je pak dobio nulu uz opasku kako je bio nedorečen. Kažu kako je u prvom dijelu još i držao kontrolu, ali da je u nastavku ostavljao previše prostora koje je Liverpool iskoristio.


Komentari