Rakitić poslao moćnu poruku uoči Danske: ‘Kad podignemo pehar, onda se svi možemo povući’

Igor Kralj/PIXSELL

Želimo ispisati svoju povijest, poručio je Ivan Rakitić na posljednjoj novinarskoj konferenciji u Roščinu prije puta ‘Vatrenih’ u Nižnji Novgorod gdje ih u nedjelju očekuje ogled osmine finala SP-a protiv Danske.

“Generacija iz ’98 nam je pokazala put, oni su naši idoli, ali moramo ih zaboraviti i njihov rezultat nam ne smije biti teret. Želimo pokazati svijetu da imamo pravu reprezentaciju i da živimo za ovaj dres. Želimo da za 20 godina pričaju o našoj generaciji, a ne više o generaciji ’98,” dodao je veznjak Barcelone.

Prva prepreka na tom putu je Danska koja nas čeka u osmini finala u Nižnjem Novgorodu.

“Danska je ozbiljna reprezentacija, nije slučajno da su toliko dugo bez poraza. Kompaktni su i u svakom trenutku znaju kako se postaviti, a u napadu imaju brze i neugodne igrače. Igraju fizički zahtjevan nogomet i zasluženo su stigli do osmine finala.”

Rakitić se složio kako je veznjak Tottenhama Christian Eriksen njihov najbolji igrač.

“Erkison je jedan od najboljih playmakera na svijetu, nije slučajno da igra tako dobar nogomet.”

Osvrnuo se i na činjenicu da bi svaka iduća utakmica mogla biti i zadnja, što stvara dodatan pritisak na igrače.

“Vidjet ćemo hoće li biti zadnja. Mi želimo nastaviti ovim putem. Imamo atmosferu i igru i to je naša snaga. Idemo korak po korak, želimo nastaviti ovaj put, a ako osvojimo pehar onda se svi možemo povući.”

Nakon Danske Španjolska?

U slučaju pobjede hrvatsku vrstu bi u četvrtfinalu čekala Španjolska.

“Baš sam sa suprugom pričao kako na svakom velikom natjecanju igramo protiv Španjolske. Za mene su i dalje prvi favoriti prvenstva. Imali su tri teške utakmice, ali način i sigurnost kojom igraju su iznad ostalih,” kazao je Rakitić, te sa smiješkom dodao: “Vjerujem da im je četvrtfinale dosta. Svi su već umorni i dobro bi im došao odmor. Želio bi igrati protiv njih, ali prije toga mi imamo težak posao s Danskom, a oni s Rusijom.”

Rakitić je svjestan kako se od njega i Modrića očekuje da nose ‘Vatrene’, dodavši kako je nastup na svjetskom prvenstvu nešto najljepše što se može dogoditi svakom sportašu.

“Pritisak je uvijek tu, ali ja od početka priprema govorim kako moramo zajedno uživati. Ovo je najljepše što se može dogoditi svakom igraču. Mi igrači bi svake godine željeli igrati svjetsko prvenstvo.”

U dosadašnjem dijelu prvenstva sjajna igra reprezentacije

Hrvatska je na dosadašnjem dijelu prvenstva pokazala sjajnu igru, a dio novinara smatra kako naša ekipa igra moćno.

“Možda ne možemo reći moćno, ali znamo da je ono što radimo dobro i nije slučajno. Sve je pripremljeno što ti daje sigurnost, što nekada nije bilo tako. Dobro radimo i niko nam ništa nije poklonio.”

Rakitić je odrastao gledajući Roberta Prosinečkog koji je rekao da je Luka Modrić najbolji veznjak svijeta.

“Ako je to rekao Prosinečki, onda je u pravu. Nema osobe koja bolje razumije nogomet od Roberta. Modrić je vrhunski nogometaš, ali je sjajan i kao osoba. On je naš kapetan, užitak je igrati protiv njega sve te sezone u Španjolskoj i boriti se za trofeje, ali je ljepše boriti se s njim zajedno u dresu hrvatske reprezentacije.”

Zahvalio se navijačima poručivši kako igrače raduje podrška koju dobivaju sa svih strana svijeta.

“Podrška naših navijača iz cijelog svijeta je fantastična. Znamo koliko radosti i vesalja donosimo našim navijačima. Ovo je velika i fantastična prilika, a naša želja je ići dalje. Borit ćemo se do zadnjeg atoma, nitko ne želi uspjeh više od nas,” poručio je na kraju.

(Hina)


Komentari