Rakitić održao najmoćniji govor SP-a prije penala: ‘Sad je red da mi njega spasimo!’

Luka Modrić mogao je utakmicu s Danskom riješiti puno prije penala, i to penalom, ali nije i to se događa, čak i najboljima poput njega. Ipak, to ga je prilično potreslo, a njegovu kapetansku ulogu na sebe je preuzeo Ivan Rakitić. Okupio je svoje suigrače i održao motivirajući govor koji im je dao dodatnu snagu.

“Okupili smo se prije raspucavanja i rekao sam suigračima: Luka nas je spasio toliko puno puta, sada je red da mi spasimo njega. Subašiću sam rekao: Uživaj jer ovo će biti tvoj trenutak”, ispričao je Raketa za Telegraph.

Baš on zabio je odlučujući penal.

“Cijelo prijepodne gledao sam Schmeichelove snimke, proučavao kako brani kaznene udarce, slobodne udarce, kako se kreće. Razgovarao sam s Andrejom Kramarićem, koji je igrao s njim u Leicesteru, kako bih ga još bolje upoznao. Imao sam dosta samopouzdanja nakon svega”, objasnio je Rakitić.

“Morate zaboraviti činjenicu da je već obranio tri penala i razmišljati kako je ovo vaš trenutak. Vida mi je, prije nego što sam krenuo zabiti rekao: ‘molim te, zabij ga, molim te, molim te’. Osjećao sam se snažno i bio sam siguran da će morati izvući svoju najbolju obranu u životu da bi me zaustavio.”

Autor: Željka Orešković


Komentari