PRVO MALI PA VELIKI: Susret Dinamovog i Juventusovog podmlatka

Photo: Slavko Midzor/PIXSELL

Mlada Dinamova momčad danas je u lovu na premijerne bodove protiv vršnjaka iz Juventusa.

Iako su svjetla reflektora uperena u starije momčadi koje će na maksimirski travnjak utrčati u 20.45, nešto prije, u 16 sati susrest će se mladci.

Prošle sezone Hitrec-Kacian mladoj momčadi nije donio sreću, slavili su Arsenal i Bayern, a Olympiacos je odnio bod iz Zagreba.

“Ma, treba zaboraviti prošlu godinu po svemu, ovo je nešto drugo i ne treba se uopće vraćati na ono što je bilo”, govori trener Mario Cvitanović za Sportske.

On pak očekuje puno bolju igru od one u Lyonu.

“Za razliku od tada, ovog suparnika poznajemo, jer smo ga gledali protiv Seville, a znamo i svoje mogućnosti. Po onome što sam vidio Juve je bolji od Lyona, ima u momčadi četiri-pet stranaca, kvalitetna je to momčad i sigurno nas očekuje vrlo teška utakmica”, svjestan je.

U ponedjeljak, na treningu je Cvitanović isprobavao neke varijante, ali više-manje sve ostaje isto.

“Još poneka dvojba, a tek u ponedjeljak priključili su se Olmo i Knežević. Ali, uglavnom, znamo kako bismo se htjeli postaviti u toj utakmici, kakvi će biti ciljevi“, kazao je.

Modri neće srljati

“Ne, nećemo. Želimo imati posjed, igrati svojim stilom, ali istovremeno ne ostavljati Juventusu puno prostora, jer to bi bilo pogubno, ima tamo igrača koji to mogu iskoristiti. Zato, oprezno i pametno, ali ipak, idemo na pobjedu”, govori novinaru Sportskih.

Davor Lovren isključen je u Lyonu, stoga neće zaigrati danas. Na krilne pozicije trebali bi zasjesti Fintić i Špikić, eventualno Abaz, mladi i talentirani Makedonac.

“Abaz je dobar, ima pravo nastupa, ali vidjet ću još hoću li ga staviti. Treba vidjeti je li dovoljno spreman, s obzirom da nam se kasnije priključio, nedostaje mu utakmica. Ali, s njim računam, svakako”, najavio je Citanović.

Ovaj pomlađeni susret trebao bi biti itekako zanimljiv, čak i neizvjesniji od glavne utakmice večeri.


Komentari