PRVI PUT U KARIJERI: Naša olimpijka osigurala prvu svjetsku medalju!

Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX

Matea Jelić, hrvatska reprezentativka u taekwondou, osigurala je medalju na Svjetskom prvenstvu kojem je domaćin Baku. Do kraja danas još će nastupiti u završnim borbama.

Olimpijskoj pobjednici i europskaoj prvakinji ovo je prva svjetska medalja u karijeri, a dosad joj je pobjeda izmaknula čak tri puuta – u Mujuu 2017., Manchesteru 2019. i Guadalajari 2022. godine.

U prvom premijernom nastupu na velikim natjecanjima u novoj kategoriji do 73 kilograma u prvom je kolu pobijedila Turkinju Yaren Sude Uzuncavdar na dramatičan način. Nakon 1-1 u rundama i neodlučene treće runde suci su izglasali u njezinu korst.

Već u drugom kolu Jelić se borila protiv aktualne svjetske prvakinje, Srpkinje Nadice Božanić. Jelić je pokazala snagu i slavila s 2-0 u rundama, a prvu rundu dobila je s 11-0. Borba za medalju bila je teška, ali je Matea bila koncentrirana i nije dopustila trenutak nepažnje koji bi je odvojio od svjetskog odličja. Egipćanka Maisoun Farouk ostala je na 0-2 u rundama, odnosno Jelić je slavila s 4-0 i 7-3.

Mateu Jelić u polufinalu čeka britanska reprezentativka Rebecca McGowan.


Komentari