Prvi Hrvatski Kečeri spremaju pravi spektakl: Turnir za Hardcore pojas prvaka

U subotu 28. travnja od 20:30 sati u Sportskoj dvorani Savska (Savska cesta 120) – Prvi Hrvatski Kečeri.

Nakon prestižnog pojasa Prvaka Hrvatske koji je do sada bio najcjenjeniji predmet među našim kečerima sada dolazi još jedan pojas prvaka. O kojem se pojasu radi? Tko sudjeluje? Zašto?

Nekada davno još tako davne 2005. godine skupina mladića iz Kamenca krenulo je pisati povijest kečerskih borbi u Hrvatskoj. Svojim prvim kečerskim borbama u svom dvorištu pronalaze ljubav i strast prema ovom jedinstvenom na svijetu spoju umjetnosti i sporta. Godinu nakon tako već grade i svoj prvi ring. Godine nakon ringa osnivaju i svoj prvi pojas Prvaka društva tada još zvanog „KHL wrestling“. Godine 2008. Uvidjevši da jedino oni na ovim prostorima imaju ambicije stvarati scenu ovoga tipa mladići tada već punoljetni odlučuju stvar predstavljati na nacionalnoj razini i svom pojasu mijenjaju naziv u pojas Prvaka Hrvatske koji sada tako već obilježava svoju desetu godinu. Da stvar postane službena organizacija se i registrira 2009. godine, a zatim i društvo KHL wrestling mijenja svoj naziv u organizaciju Prvih Hrvatskih Kečera koja se spletom okolnosti i vaših zahtjeva 2015. godine seli sa sjedištem u Zagreb gdje se ova kečerska priča i danas nastavlja. No da ne idemo previše da detaljima koji vas možda u ovom trenutku niti previše ne zanimaju idemo prijeći na malo noviju povijest i naravno turnir i pojas koji sada i najavljujemo.

Nakon godina sakupljanja iskustva i druženja s vama dragim nam našim gledateljima svakog se nastupa trudimo napraviti nešto zanimljivo i nešto novo kako bi vas zadovoljili. Tako smo krajem prošle sezone došli na ideju da osnujemo i novi pojas prvaka koji će osim zbog svog postojanja biti zanimljiv i zbog svoje totalno drugačije priče koji će se ponekad razvijati i na dnevnoj bazi.

Posebnost ovog pojasa je? Pojas o kojem govorimo moći će svog vlasnika mijenjati bilo gdje i bilo kada osim kada je u službenoj najavi od strane naše organizacije. Nije vam i dalje jasno? Da vam stvar bude jasnija onaj tko nosi ovaj pojas moći će biti napadnut od strane bilo kojeg službeno aktivnog člana naše organizacije, te će se odmah nakon njegovog „otimanja“ čak i bez prisutnosti sudca „otimač“ pojasa smatrati i službeno novim Hardcore prvakom. Jedino kada će Hardcore prvak biti službeno zaštićen od „otimača“ to je onaj period u kojem traje službena najava borbe za istoimeni pojas na našem sljedećem nadolazećem događaju. Dakle, onaj tko drži ovaj pojas može se skrivati negdje u planini ili šumi i čuvati tako svoj pojas od „otimača“ ili se jednostavno s istim pojaviti u javnosti, te pokazati da ima muda. Trebalo bi napomenuti i to da organizacija zadržava pravo jednom na godinu organizirati i turnir za njegovo službeno preuzimanje pred javnosti, naravno ukoliko to kroz jednu kečersku sezonu ne napravi sam vlasnik Hardcore Pojasa.
Na nadolazećem Hardcore turniru za naslov Hardcore Prvaka imat će priliku sudjelovati samo šestoro najhrabrijih boraca iz naše organizacije koji će do pojasa moći doći samo ako osvoje pobjedu u dva meča bez diskvalifikacije u jednoj večeri. Šestoro protivnika u borbama jedan na jedan, te borba u troje koja je ujedno i finalna borba u koju ulaze pobjednici prethodnog kruga.

Svi detalji o događaju kao i imena sudionika turnira bit će objavljena uskoro na zidu događaja!


Komentari