Prva utakmica u novoj sezoni: Futsal Dinamo emotivnom porukom pozvao navijače u Dvojku

Futsal Dinamo u petak 5. listopada u 19 sati u Dvojci Doma sportova kreće u novu prvoligašku sezonu. Protivnik je MNK Brod 035, suparnik s kojim je Futsal Dinamo uvijek igra atraktivne utakmice.

U dosadašnja četiri ogleda protiv slavonske ekipe, Futsal Dinamo upisao je četiri pobjede i u petak će tražiti nastavak stopostotnog niza. U tim ogledima ukupna gol razlika je 23:11, što oglede protiv Broda čini jedne od najefikasnijih utakmica u prvenstvu s pregršt dobrih poteza i atraktivnih pogodaka. Najefikasniji igrač Futsal Dinama u tim ogledima bio je Kristijan Grbeša s 8 pogodaka, a od igrača koji će sutra nastupiti rekorder je Hrvoje Penava s tri pogotka. Ono što je zanimljivo jest činjenica da je najbolji strijelac sutrašnjeg protivnika u utakmicama s Dinamom Almedin Bundavica s 4 pogotka, ali ga slijedi vratar Darko Milanović s 3 pogotka.

Baš je Milanović bio ponajveća snaga MNK Broda 035 – s obzirom na vrhunsku igru s nogom i odličan udarac, Brod je većinu svojih utakmici gotovo cijeli susret igrao s golmanom-igračem što ih je činilo neugodnim protivnikom protiv kojeg se stalno mora braniti. Zahvaljujući tome su skinuli i neke senzacionalne skalpove proteklih sezona, kao što su, u to vrijeme prvi favoriti prvenstva, Nacional i Split Tommy. Ipak, Milanović će ovu sezonu provesti u BIH ligi, te tek ostaje vidjeti kako će Brod 035 izgledati njegovim odlaskom.

Što se Futsal Dinama tiče, gledat ćemo dosta novih lica ove sezone. Više nema Matije Capara i Grbeše (Sparta Prag), ali su se pojačali iskusnim hrvatskim reprezentativcem Jakovom Grcićem. Također, dodali nove mladiće iz Škole futsala te se očekuje kako će vrlo brzo Mateo Mužar, Fran Vukelić i Dominik Cvišić dobiti ozbiljnu šansu da se dokažu. Momčad je tijekom priprema izbjegla bitnije ozljede.

Futsal Dinamo i četvrtu prvoligašku sezonu otvara na domaćem terenu. Potpićan je pao s visokih 9:0, s Novim Vremenom su remizirali (1:1), dok su lani od Split Tommyja upisali poraz. Vrijeme je da taj krug “zavrte” ispočetka i s tri boda uđemo u novu sezonu.

Futsal Dinamo je uoči utakmice navijačica poslao emotivnu poruku:

Neće sutra biti pretjerano sretna večer, bez obzira na rezultat. Razlog svi znamo. Umirovljenje “dvojke” i “osamnaestice” ponovno će nas, barem za trenutak, podsjetiti na sve ono što nam se dogodilo. I iako ćemo osjetiti knedlu u grlu i suzu u očima, ipak ćemo, zavirimo li dublje u sebe, naći ponos. Jer samo ponosna zajednica može svoje anđele ispratiti na način kako smo to napravili na Šalati i kako ćemo to napraviti sutra u Dvojci. Iskreno, glasno, hrabro i luđački strastveno.

Nitko ne može znati ni obećati gdje će nas odvesti ova sezona, ali jedno se zna. Ponovno ćemo se skupa s Vama smijati i plakati (nadamo se, samo od sreće), veseliti i nervirati, dizati i padati. To je najveća vrijednost ovog kluba – pogledati najljepši grb na najljepšoj boji i znati da ste okruženi vojskom ljudi koja vas razumije. Jer osjećaj, ako ga nemate s kim podijeliti, gubi svoju snagu. A Vi ga imate, to osjećate i to Vam nitko ne može oduzeti. Dugujete sebi da tu emociju i dinamovštinu pokažete na tribini i podijelite sa svima koji će biti u dvorani.

Sutra će taj osjećaj biti snažniji i moćniji nego inače. On mora dati momčadi neophodan vjetar u leđa da ostvare naše snove i na kraju sezone donesu titulu. On mora i na najljepši mogući način odati počast našim anđelima. On nas još jednom mora povesti u veliku avanturu u kojoj ćemo svim srcem dijeliti i dobro i loše. On još jednom mora proizvesti totalno ludilo u gradu. Jer baš je taj osjećaj poanta, ne samo Dinama, nego i samog života.

I zato, ne razmišljaj ni trenutka, nego dođi u Dvojku – Brod mora pasti!

Dinamo – to si ti


Komentari