Prva Šalata bez gledatelja, ali s još jednim atraktivnim protivnikom!

Futsal Dinamo i prvak Švedske Hammarby Futsal odigrat će utakmicu na Šalati u sklopu tradicionalne navijačko-malonogometne manifestacije koja se početkom rujna svake godine održava na starom stadionu u centru Zagreba.

No, ovo će biti prva Šalata koja će se igrati bez publike zbog crvene oznake koju je stadion dobio nakon nedavnog potresa, a niti epidemiološka situacija ne ide u prilog organizatoru. 

Unatoč tome, tradicija se nastavlja, a utakmica će se s početkom u 18 sati prenositi u izravnom prijenosu na YouTube kanalu Futsal Dinama.

Hammarby je futsal sekcija slavnog švedskog sportskog društva Hammarby IF. Najpoznatiji klub tog društva je Hammarby Fotboll, prvak Švedske iz 2001. koji je u fokus svjetske javnosti došao krajem prošle godine kada je 23.5 posto dionica kluba kupio Zlatan Ibrahimović.

„Igračima je jako važno pobijediti tako iskusnu ekipu kao što je Dinamo i otvoriti pripreme za Ligu prvaka s pobjedom kako bi se napunili samopouzdanjem. Jako nam je drago što ćemo igrati ovako jaku pripremnu utakmicu jer nam nije u interesu pobjeđivati lagano. Igrači žele naporno raditi kako bi postali što bolji. Nismo se još stigli upoznati s igračima Futsal Dinama. Očekujemo 100 posto natjecateljsku utakmicu!“, rekao je Joakim Eriksson, predstavnik Hammarbyja.

Futsal Dinamo i Hammarby u petak su u Ivanić Gradu odradili zajednički trening nakon kojega je odigran i trening dvoboj u trajanju od 60 minuta bez štopanja vremena. Trening utakmica je završila rezultatom 1:1.

„Polako smo počeli s uvođenjem novih igrača u naš sustav igre i prilagođavanju u izvršenju specifičnih zadataka. Jako sam zadovoljan s današnjim zajedničkim treningom. Na Šalati očekujem da ponovimo borbeno i fajtersko izdanje od petka. Na dobrom smo putu”, rekao je Alen Jukić, trener Futsal Dinama.

Osim zbog druženje sa svojim navijačima, Futsal Dinamo organizira Šalatu kako bi javnosti predstavio momčad za iduću sezonu. U odnosu na prošlu, Futsal Dinamo je napustilo šest novih igrača, a stigla su četiri nova koja će svoj debi imati na Šalati, na kojoj će nastupiti i tri juniora koja su priključena prvoj momčadi.


Komentari