PRVA POBJEDA HOKEJAŠA: Razigrana Hrvatska slomila Rumunjsku rekordnim rezultatom

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Reprezentacija će u četvrtak odmarati, a potom u petak i subotu odigrati posljednja dva kola u kojima će pokušati izvojevati pobjede kako bi se ugrabilo to toliko željeno treće mjesto i bronca.

Hrvatska hokejaška reprezentacija upisala je prvi trijumf na Svjetskom prvenstvu Divizije I skupine B. Pred oko 1.200 navijača u zagrebačkom Domu sportova, Hrvatska je pomela Rumunjsku s uvjerljivih 12:5 (3:1, 4:2, 5:2). Dečkima je trebalo svega 66 sekundi za prvi pogodak, Jačmenjak je poslao pak prema vratima, a Perkovich ga je preusmjerio, ali je zgoditak ipak upisan kapetanu Jačmenjaku.

Nije prošlo dugo, a Hrvatska je podgila na 2:0, pucao je Tadić, rumunjski vratar odbio je pak, a Miličić je u naletu uspio ugurati pak u gol i to kroz noge nesretnom golmanu Ruczuju koji je potom zamijenjen Onodijem.

 

Rumunjska je uspjela u 17. minuti matirati Tomljenovića, a to je pošlo za rukom Lorinczu. Nada je kratko trajala jer je pet sekundi kasnije Hrvatska ponovno odmaglila na dva razlike. Akcija je bila fantastična. Ivan Puzić je sa svoje trećine poslao pak Jarčovu, on ga potom šalje na Jankovića, napadač potom sam izbija pred Onodija i u maniri pravog “killera” hladnokrvno zabija svoj prvi gol za reprezentaciju.

 

Uragan krenuo u drugoj trećini

Drugu trećinu Rumunji su otvorili sjajnim kontranapadom u 24. minuti kada je Peter smanjio na 3:2, no, svega dvije minute kasnije svoj prvi gol na prvenstvu postiže Rendulić. Nakon solo prodora Borna zabija u gornji lijevi, neobranjivo! Nastavila je Hrvatska s pogotcima, Jarčov je u 28. minuti na asistenciju Jankovića podigao na 5:2, a Brine potom diže na 6:2. Rumunji su uspjeli smanjiti na 6:3 preko Fodora, ali konac druge trećine ipak pripada Jankoviću koji je zabio za 7:3.

Posljednju trećinu otvara Glumac koji nakon samo 11 sekundi kreće u solo prodor i zabija za plus pet. Rumunji potom dvama pogotcima stižu na minus tri, ali Miličić i Šakić vraćaju ponovno na plus pet, to jest na 10:5. Konačna dva gola zabijaju Blagus i MacAulay na asistencije Rendulića.

Reprezentacija će u četvrtak odmarati, a potom u petak i subotu odigrati posljednja dva kola u kojima će pokušati izvojevati pobjede kako bi se ugrabilo to toliko željeno treće mjesto i bronca. Na putu do uspjeha stoje im Estonija i Litva. S Estoncima igraju u petak u 20 sati, a s Litvom u subotu također u 20 sati.

 

Komentari