PROTIV ŠKOTSKE SA ČETIRI DINAMOVCA: Dalić otkrio sastav za povijesnu utakmicu, vraća se Brozović, a Modrić se seli na polušpicu

Zlatko Dalic i Luka Modric. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu ima čak pet Dinamovih igrača, od kojih bi njih četvorica, Dominik Livaković, Joško Gvardiol, Luka Ivanušec Bruno Petković, trebali zaigrati u udarnom sastavu izbornika Zlatka Dalića protiv Škotske.

Naime, za Hrvatsku je ovo sudbonosna utakmica za nastavak ovog natjecanja, pa Dalić na teren šalje prvih 11 u formacijskom sustavu 4-2-3-1, koje dosad nikad nije izveo na teren. Kako navodi Index.hr, u ovoj bi povijesnoj utakmici od prve minute trebali zaigrati: Livaković – Vrsaljko, Lovren, Vida, Gvardiol – Brozović, Kovačić – Ivanušec (Brekalo), Modrić, Perišić i Petković.

Prema ovome se u udarni sastav vraća Marcelo Brozović, kojeg je Dalić izostavio u utakmici protiv Češke, jer kako kaže, to je bilo pitanje taktike, a bio je najlošiji od veznjaka protiv Engleza. Osim toga, poznato je da od prve minute na lijevoj strani kreće Gvardiol u obrani, dok će sredinu terena držati Brozović i Mateo Kovačić.

Dalić seli Luku Modrića na pozicije polušpice koju je igrao i na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, a Ivan Perišić će započeti utakmicu na lijevom krilu, za razliku od desnog krila gdje je krenuo protiv Češke. Valja istaknuti i činjenicu da je izbornik odlučio na desnu stranu staviti mladog Dinamovca Ivanušeca.

No, čini se da Dalić odustaje od Rebića za utakmicu protiv Škotske, zbog onog promašenog zicera protiv Čeha, pa umjesto njega bira Brunu Petkovića, koji nije bio u prvih 11 ni u jednoj utakmici na Euru do sad. Osim toga, za Andreja Kramarića opet nema mjesta u početnoj postavi, a svoju šansu čeka i Nikola Vlašić.

U svakom slučaju, Hrvatska je došla na Euro s pet igrača Dinama, koji je više igrača imao 1998., kada je Ćiro Blažević u Francusku poveo njih šest – Ladića, Prosinečkog, Šimića, Jurčića, Marića i Jurića.

Komentari