‘Protiv represije policije’ Bad Blue Boysi prosvjedovali u Vukovaru

croative.net/ Ilustracija

U subotu 30. siječnja, navijačka skupina Bad Blue Boys održala je miran prosvjed u Vukovaru, s ciljem ukazivanja na represiju do strane policije. U koloni su prošli kroz ulice grada heroja, a posjetili su i Vukovarski vodotoranj.

Na nekoliko lokacija mogli su se vidjeti transparenti na kojima je napisano: „Božiću daj ostavku“, „Uradi nešto za svoju savjest, ne misli da si sam. Uzmi stvar u svoje ruke, ne misli na strah!“, “Sloboda navijačima“, „Miševi izašli iz rupa, bivši milicajci i inspektori SUP-a“, „Od svih prezirani od nikoga kontrolirani“, „Ima li u MUP-u navijača Hrvatske“.

“Na prosvjedu se okupilo 80-ak pripadnika BBB. Oni su u koloni prošli kroz ulice Vukovara, pored policijske stanice, a posjetili su i Vukovarski vodotoranj. Prosvjed prolazi bez ikakvih uzvikivanja niti bilo kakvog drugog narušavanja javnog reda i mira. Navijači se i dalje kreću kroz Vukovar, a sve to osigurava policija”, rekao je glasnogovornik PU Vukovarsko – srijemske Dragoslav Živković za Večernji.

Nevjerojatniji povod prosvjeda je nedavno uhićenje dvojice BBB-ovaca iz Vukovara kojima je određen jednomjesečni istražni zatvor. Prema priopćenju policija, BBB-ivci su napali policajce u policijskoj stanici. S druge strane, navijačka skupina tvrdi kako je policija, bez opravdanog povoda napala dvojica navijača zbog čega su zatražili i liječničku pomoć.

 

 


Komentari