Prošlo je 10 godina otkako je u snu preminuo Darijo Možnik: Njemu u čast ZTD Sokol po osmi put organizira gimnastičarski memorijal

Foto: Facebook Mario Možnik

Prije jedanaest godina zagrebačku sportsku scenu potresla je vijest o smrti mladog i perspektivnog studenta, ali i gimnastičara Darija Možnika koji je preminuo u snu u dobio od samo 22 godine. Kako se nakon obdukcije saznalo Darijo je bolovao fibroze srčanog mišića, fatalne srčane mane koja se ne može otkriti uobičajenim dijagnostičkim putem.

Baš kao i njegov brat Mario, Darijo je bio zaljubljenik u gimnastiku, volio je sve sportove, a bio omiljen u svom klubu ZTD Sokol.

Dario je završio Srednju tehničku školu Ruđer Bošković, te nastavio obrazovanje na Kineziološkom fakultetu. U hrvatskoj gimnastičkoj reprezentaciji prošao je sve selekcije, a 2008. godine kao član seniorske ekipe na Europskom prvenstvu u Lausanni sudjelovao je u povijesnom rezultatu, kada su Filip Ude i Robert Seligman osvojili srebro i broncu na konju s hvataljkama. No, karijeru je morao zaustaviti zbog brojnih ozljeda, a posljednja želja mu je bila da se vrati gimnastici, a posebno disciplini koju je najviše volio – konj s hvataljkama.

Prošle godine u studenom, Darijev brat Marijo, naš proslavljeni gimnastičar, na Facebooku je komemorirao desetu godišnjicu bratove smrti uz riječi “mislimo na tebe svaki dan, zauvijek u našim srcima”.

Foto: Zagreb.info

Memorijal za brata

Ovog tjedna pak, kao i sedam godina prije toga, njegov ZTD Sokol organizira 8. Memorijal Darijo Možnik u nedjelju u Sportskom centru Lučko. Jasno, Memorijal će otvoriti, Darijev brat, a naš proslavljeni gimnastičar, Mario Možnik, kao i srebrni olimpijac Tin Srbić te poseban gost Jordan Jovtchev, legenda bugarske i svjetske gimnastike, osvajač čak 13 svjetskih i 4 olimpijske medalje.


Komentari