Proslavljeni hrvatski nogometaš i trener o Dinamovom idućem suparniku: ‘Nisu baš najbolje prošli u ždrijebu’

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Modri će nastavak europskog puta tražiti 18. i 25. veljače u utakmicama protiv ruskog Krasnodara u šesnaestini finala Europske lige.

Bit će to velika prilika za Modre koji su donijeli puno veselja u natjecanju po skupinama, ali svoju šansu tražit će i Krasnodar koji je stigao iz Lige prvaka.

Kvalitete Krasnodara približio je Zoran Vulić, nekada veliki hrvatski igrač, a kasnije uspješni trener, koji je izvrstan poznavatelj ruskog nogometa. U svojoj bogatoj karijeri trenirao je Vladivostok, a i inače prati sve svjetske lige.

Komentirao je budućeg suparnika Modrih.

“Oni su vam stalno u skupini Europske lige, pa nije se tamo lako kvalificirati, a u domaćem prvenstvu su uvijek pri vrhu, bez obzira što je riječ o mladom klubu. Iza kojeg stoji grad, regija, i ambiciozan predsjednik”, opisao je Vulić.

“Momčad je pomno složena, bogat fond ruskih igrača zaokružen je s tri švedska reprezentativca. U tom kraju su oštre zime, što mislite da su Rusi uzeli Šveđane bez razloga. I Šveđani dobro podnose zimu i najbolji su im igrači. Jest, tu su i dva Brazilca, ali nisu tako dominantni u prvoj postavi kao Šveđani i mladi ruski igrači. Igraju napadački, a zimu koriste kao prednost. Igra se u veljači i u Krasnodaru će biti jezovito hladno. Dinamo nije baš najbolje prošao u ždrijebu, u to sam uvjeren. Naravno da ima šansu, naravno da očekujem da će proći, ali zašto ne bismo upozorili ljude iz našeg prvaka”, piše Dnevno.

Komentirao je i ovosezonski Dinamo.

“U europskim utakmicama sjajan, ali to malo ostavlja traga u domaćem prvenstvu. Makar, ne sumnjam da će Dinamo iznova osvojiti naslov, ali se osjeti da se igrači ozbiljnije pripremaju za europske dvoboje koji im donose afirmaciju, zaradu i naklonost menadžera. Što je uostalom i shvatljivo. Bit će to uzbudljivo nadmetanje”, zaključio je Vulić.


Komentari