Prosinečki otkrio zašto ‘propada’ reprezentacija: ‘Ne smijemo biti nojevi, dosta je skrivanja’

Facebook

Kazao je kako se u takvom lošem ozračju ne može raditi, a komentirao je i bi li se prihvatio vođenje hrvatske nacionalne vrste.

Legendarni reprezentativac Hrvatske, a danas izbornik Azerbejdžana, Robert Prosinečki, govorio je o stanju u hrvatskoj nacionalnoj selekciji i atmosferi koja ju okreužuje. Kazao je kako se u takvom lošem ozračju ne može raditi, a komentirao je i bi li se prihvatio vođenje hrvatske nacionalne vrste.

“Ne smijemo biti nojevi i gurati glavu u pijesak. Nisu sređene stvari u hrvatskom nogometu. Zbog toga se ovo događa, iz toga proizlazi baš sve. To je, po meni, istina. Kompletno ozračje je loše, to je bit problema. Ne možeš u lošem ozračju pobjeđivati, imati rezultate. Za sve to netko je krivac. Netko je krivac što reprezentativci svjedoče na sudu prije utakmica reprezentacije. Pa ne sudi se nikome zato što je sve bilo dobro, što je sve u redu. Pa ne može se više samo pričati i raspravljati u rukavicama, ukupna atmosfera nije dobra. Duže vremena nije dobra. Onda se to mora reflektirati”, vrlo iskreno je govorio Prosinečki.

Modrić je rekao kako je reprezentacija izgubila onaj naboj.

“Gledajte, ja s strane ne mogu tumačiti što je Modrić tom rečenicom htio kazati, zaista nemam pojma. Je li to on kazao zbog te kompletne situacije, te atmosfere… Međutim, ta izjava je upozoravajuća zbog činjenice da je Modrić kapetan reprezentacije, da on najbolje zna što se događa. Sigurno da to ne bi kazao da tako nije. Zapravo, Modrić je svima sve rekao u toj rečenici. Nije bilo naboja! Što se dalje ima dodavati toj rečenici? Jer kad nema naboja, onda to nije to, sva ostala analiza igre gubi pravi smisao. Kakva analiza igre ako nema naboja? Danas bez naboja ne možeš pobjeđivati. Da vam kažem nešto… Hrvatska bi, da je bilo pravog naboja, dobila Tursku”, kazao je Prosinečki za Sportske novosti.

Kaže problem nije u Čačiću, već u cijeloj atmosferi. “Svi veliki stručnjaci sad pričaju svašta… Kao trebalo je ovo, trebalo je ono, Hrvatskoj treba veliki trener i svašta nešto. Pa, neka pričaju. Međutim, trebaju sagledati cjelokupnu situaciju. Ona je krucijalni problem, a ne pričice o tome je li netko trebao igrati ili ne, je li taktička postava trebala biti ovakva ili onakva, je li netko pogriješio… Najveći problem jest atmosfera, ta cjelokupna priča oko naše nacionalne vrste koja nije dobra već dugo vremena, pa onda stižu i posljedice”, zaključio je Prosinečki.

A bi li se možda on uhvatio Čačićeva posla?

“Idemo odmah razjasniti te priče koje se pojave u medijima. Dakle, nitko nikad nije pričao sa mnom o tome da bih mogao biti hrvatski izbornik. Nadalje, u ovom trenutku sam izbornik Azerbajdžana, pa bi bilo nemoralno uopće razgovarati o tome. Negdje u budućnosti? Pa ne znam što će biti sutra, a kamoli u budućnosti”, komentirao je veliki ‘Žuti’.


Komentari