PROPALA SJAJNA PRILIKA Čilić poražen u osmini finala u Melbourneu

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Ništa od četvrtfinala na Australian Openu za Marina Čilića. Šteta, činilo se da je sjajna prilika, ždrijeb je nudio šansu, posebice nakon pobjede protiv Rubljeva…

Naime, Félix Auger-Aliassime pokazao se ipak kao prevelika prepreka za Marina Čilića. Nakon što je s Australian Opena izbacio Andreja Rubljova, najbolji hrvatski tenisač u ponedjeljak nije uspio svladati još jednog TOP 10 tenisača i nakon tri sata i 39 minuta igre morao je čestitati 21-godišnjem Kanađaninu koji trenutno zauzima deveto mjesto na ATP ljestvici.

Čilić je sjajno otvorio ovaj meč i sa 6-2 uzeo prvi set, no Auger-Aliassime poravnao je na 1-1 nakon dramatičnog tie-breaka u nastavku. Do potpunog preokreta u Melbourneu kanadski je tenisač stigao kada je sa 6-2 uzeo treći, a potom i sa 7-6, kako će se pokazati, posljednji četvrti set.

Čilić i njegov suparnik snage su odmjerili na John Cain Areni, drugoj po veličini u Melbourne Parku, a pobjeda Kanađanina bila je prva u njihovim međusobnim susretima. Podsjetimo, u prethodna tri slavio je hrvatski tenisač. Prvi put u Washingtonu 2019. (6-3, 6-4), potom na Mastersu u Parizu 2020. (6-0, 3-6, 6-3), a prošle godine ga je svladao u finalu Stuttgarta za jubilarnu 20. titulu karijere. Bilo je 7-6(2), 6-3.

Marin je, spomenimo i to, na ovogodišnjem Australian Openu izbacio Emilija Gómeza (ATP 153.), Norberta Gombosa (117.) i Andreja Rubljova (6.).

Ipak dobre vijesti iz Melbournea. Hrvatska tenisačica Petra Martić i njena partnerica Amerikanka Shelby Rogers izborile su četvrtfinale ženskih parova na Australian Openu nakon što su u ponedjeljak u 3. kolu pobijedile pete nositeljice Čileanku Alexu Guarachi i Amerikanku Nicole Melichar-Martinez sa 6-2, 7-6 (2) u meču koji je trajao sat i 35 minuta.


Komentari