Proglašeni najbolji sportaši Zagrebačke županije za 2017. godinu

Melani Adamić Golić iz Taekwondo kluba Zaprešić i Mario Vavro iz Streličarskog kluba Samobor najbolji su sportaši Zagrebačke županije za 2017. godinu. Priznanje za najbolju žensku ekipu primile su rukometašice RK „Dugo Selo ’55“, a u muškoj kategoriji kuglači Kuglačkog kluba Zaprešić.

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije proglašenje najboljih upriličeno je u restoranu Konjičkog kluba Trajbar u Zaprešiću. Tom prigodom dodijeljena je i nagrada za životno djelo Željku Kiseljaku, dugogodišnjem sportskom djelatniku i tajniku Zajednice sportskih udruga grada Zaprešića.

„Zagrebačka županija svake godine izdvaja značajna sredstva kako bi pomogla rad sportaša i sportskih klubova. Ove godine riječ je o 6,8 milijuna kuna koje idu iz proračuna za tu namjenu, a svakako vrijedi i dodati ulaganja u sportske dvorane koje neprestano obnavljamo i gradimo kako bi sportaši imali adekvatan prostor za pripreme i treninge“, rekao je zamjenik župana Hrvoje Frankić prilikom svečane ceremonije.

Najboljim sportašem s invaliditetom proglašen je Pavao Jozić, član Stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom „Synergia“ iz Samobora, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv osoba s invaliditetom uručena Atletskom klubu osoba s invaliditetom „Uspon“ iz Velike Gorice.

„Sportaši koji u meni izazivaju najdublje poštovanje, divljenje i koji u meni imaju istinskog navijača su sportaši s invaliditetom. Oni su dokaz da je uz puno truda, odricanja i podršku zajednice sve moguće. Njihov sportski uspjeh, ali i cijeli životni put, inspiracija je i poticaj, posebice mladima da ne odustaju od svojih snova i ambicija“, istaknuo je zamjenik župana Frankić.

Najbolje mlade sportašice uzrasta do 15 godina su Victorija Pustaj (Stolnoteniski klub Jaska), Josipa Koletić (Konjički klub Mirnovec), Paula Jakešević (Ženski rukometni klub Dugo Selo ’55), Petra Kovač (Ženski odbojkaški klub „Nebo“), Nina Mikulin (Taekwondo klub Velika Gorica), Petra Pirša (Hrvački klub Klinča Sela), Mia Zetica (Karate klub „Mladost“, Ivanić-Grad) i Tara Kuzmec (Ženski rukometni klub Rugvica).

Najbolji mladi sportaši do 15 godina su Matej Gorić (Karate klub „Kik“, Križ), Mateo Čukelj (Karate klub „Kik“, Kloštar Ivanić), Matej Dutković (Judo klub Sakura), Petar Huzanić (Karate klub „Mladost“, Ivanić-Grad), Fran Martinko (Rukometni klub „Rudar“, Rude), Dominik Kuzmanović (Muški rukometni klub Dugo Selo), Mateo Krot (Judo klub Pisarovina), Marin Hlad (Taekwondo klub Zaprešić), Ivan Klepec (Hrvački klub Vrbovec), Matej Matić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Tin Budimir (Hrvački klub Klinča Sela) i Fran Vicić (Muški rukometni klub Rugvica).

Jedan od najboljih mladih sportaša do 15 godina je i Lovro Žamarija, koji trenira u kickboxing klubu “Jastreb” Jastrebabarsko, a zahvala i zasluga, kaže mlada nada hrvatskog kickboxinga, ide treneru Željku Derdiću. Lovro je prošle godine nizao izvanredne rezultate. Tako je 16. veljače osvojio drugo mjesto na natjecanju European cup Karlovac open, a već 25. veljače na hrvatskom prvenstvu u Poreču osvojio je prvo mjesto. U ožujku se s natjecanja u Zaboku vratio s dvije zlatne medalje.

Jedan od najvećih uspjeha svakako je Europsko prvenstvo za kadete i juniore u Skopju u Makedoniji od 2. do 9. rujna 2017. godine, gdje je osvojio odlično treće mjesto.

Lovro u listopadu osvaja dva zlata u na natjecanju u Topuskom, a sredinom studenog dva prva mjesta na natjecanju u Kutini. Zbog iznimnog uspjeha, Sportska zajednica grada Jastrebarskog nominirala ga je za sportsku nadu Zagrebačke županije do 15 godina starosti.

Priznanja najboljima, uz ostale, uručili su zamjenik župana Hrvoje Frankić te potpredsjednica Županijske skupštine Zagrebačke županije Ljubica Ambrušec. Okupljene su, uz zamjenika Frankića, pozdravili predsjednik Zajednice sportskih udruga i saveza Vladimir Bregović i u ime domaćina gradonačelnik Zaprešića Željko Turk.

Priznanja za sportske djelatnike

Tradicionalno, uručena su i priznanja sportskim djelatnicima za značajna ostvarenja u sportu. Primili su ih Tomo Blažinović (NK „Graničar“ Križ), Vladimir Sekelj (KKK Domenica), Vinko Skendrović (Tenis klub Ivanić 92), Ivica Bezjak (DŠR „Šport za sve“, Samobor), Vladimir Pavetić (Nogometni klub Inter, Zaprešić), Robert Haić (KK Petar Zrinski, Vrbovec), Darko Blažinčić (Hrvatski nogometni klub Gorica), Ivan Hodak (Karate klub Jastreb, Jastrebarsko) i Martin Prstec (Kuglački klub Dugo Selo 1934). Priznanje za djelovanje na unapređenju tjelesne i zdravstvene kulture djece i mladeži, odnosno razvoj pojedinog sporta i sporta u cjelini primili su Ženski rukometni klub Ivanić, Stolnoteniski klub Samobor, Golf klub Ban Jelačić, Nogometni klub Lukavec, Rukometni klub Rugvica i Rukometni klub Jamnica.


Komentari