PROBLEMI ZA NAŠE KAUBOJE! Iz Egipta javljaju: ‘Nažalost, dogodilo se to i nama’

Foto: HRS

Dan uoči utakmice koju će Hrvatska s početkom u 18 sati igrati protiv Argentine, tabor naše reprezentacije je na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Egiptu pogodila crijevna viroza. Bolest je najviše zahvatila dvojicu naših aduta na vanjskim pozicijama, ponajprije Ivana Martinovića, a uz njega, i kapetana Domagoja Duvnjaka, ali u taboru Hrvatske nadaju se da će svi biti spremni za utakmicu u kojoj pobjeda donosi plasman u četvrtfinale.

Situacija nije ugodna, no nema vremena za kukanje, što je u svojoj reakciji na ovu situaciju istaknuo i Nikša Kaleb, nekada sjajno lijevo krilo u dresu Hrvatske, a danas stručni sukomentator na RTL-u dok naši reprezentativci igraju na SP-u.

‘Nažalost dogodilo se to i nama. Nadali smo se da neće’, rekao je Kaleb, a prenio je Net.hr.

‘Nasreću, imamo dovoljno širok roster. Vjerujem da se to neće toliko osjetiti s obzirom na to da smo gledali i pratiti Argentinu’, dodao je Kaleb, spominjući da je u taboru naših novih protivnika na ovom SP-u glavna snaga srednji vanjski Diego Simonet, igrač francuskog Montpelliera.

‘Dvije stvari su bitne, pokretljivost u obrani kakva je bila protiv Bahreina i još jedan detalj. Kada se počnemo vraćati iz napada u obranu, da ne trčimo kao muhe bez glave pa da trčimo licem skroz do svojeg golmana pa se tek onda okrenemo, nego kada uhvatimo zalet do centra, na centru se trebamo okrenuti i u trku unatrag kontrolirati argentinska dodavanja’, opisao je Kaleb, a prenosi Net.hr.

Utakmicu protiv Argentine je u programu RTL-a najavio Željko Musa, koji se nada da će svi biti zdravi i spremni za ovaj susret.

‘Nama je to jako bitna utakmica, nadam se da će svi zaboraviti na crijevnu virozu’, veli Musa.

‘Znamo što nas čeka, jako opasni protivnik, ali odradili smo pripremu i video-analizu, taktičku pripremu na terenu. Nadam se da će svi biti puno bolje, oni koji imaju problema s time i da ćemo ući maksimalno spremni u taj susret’, nastavio je Musa, spominjući da je Hrvatskoj ovo najvažnija utakmica na SP-u.

Gledajući prema Argentini, Musa se nada odličnoj obrani, na razini kakva je bila protiv Bahreina ili još boljoj, dok će u napadu trebati izbjeći tehničke pogreške koje bi protivnici mogli kazniti.

‘Možemo i bolje u obrani, za našu obranu i za napad bit će to jako dobar test da vidimo gdje smo i što smo. Bit će to odlična utakmica, spremni smo za to, morat ćemo zadržati nivo koji smo nametnuli u utakmici protiv Bahreina‘, zaključio je Musa, ističući da Hrvatska uvijek ide na pobjedu i da će tako pristupiti i ogledu s Argentinom.

 


Komentari