PRIJETNJE NEREDIMA: Srbi se žele osvetiti Albancima, a Hrvati ratuju s HNS-om

FACEBOOK

Kod albanske policije vlada nulta stopa tolerancije za navijačke ispade.

Pojavila su se govorkanja kako Srbi žele napraviti nerede kako bi se Albancima osvetili za dron u Beogradu, s hrvatske strane pak stiže informacija kako bi i pojedini Hrvati, koji se “bore” protiv HNS, željeli pokrenuti incident zbog kojeg bi se prekinula utakmica

Ipak, ne znamo koliko će sreće huligani imati s obzirom na to da albanska policija ne tolerira ni najmanju naznaku nereda. Prošlogodišnja utakmica Skënderbeu – Dinamo prošla je bez incidenata, u znaku nogometa, a nadajmo se da ćemo i ovu današnju pamtiti po igri, a ne prekidima.

Miroslav Marković, povjerenik za sigurnost HNS-a, obratio se nakon dolaska u Skadar:

“U pripremama za utakmice u Albaniji i Finskoj jako dobro smo surađivali s Ministarstvom unutarnjih poslova RH, imali smo niz sastanaka. U posjedu smo velikog broja informacija koje smo pravovremeno podijelili i s hrvatskom policijom, kao i s predstavnicima albanske i kosovske policije. Ne bismo izlazili s nikakvim informacijama jer vrlo teško nam je u ovom trenutku razgraničiti što su od toga vjerodostojne informacije, a što su spinovi. Smatramo da ćemo s naše strane sektore s hrvatskim navijača u Skadru, odnosno Tampereu apsolutno iskontrolirati, odnosno svaku osoba koja će biti”.

Najavljeno je 800 ljudi, a na dva sektora ima upravo toliko i mjesta

Vaučeri će se na ulazima mijenjati za ulaznice, što će se raditi uz predočenje osobnih dokumenata. Navijače pozivamo da pravovremeno dođu kako bi se izbjegle gužve i kako bi na vrijeme ušli. Ne očekujemo nikakve izgrede u hrvatskim sektorima. Pozdravljamo dolazak svih naših navijača. Očekujemo ponovno lijepo navijanje kakvo nas je pratilo u Francuskoj. U sve druge špekulacije ne bismo ulazili. Ako svatko odradi svoj dio posla, ne trebamo strahovati “, zaključio je Marković.

 


Komentari