PRIJETILI SU JOJ, A DANAS JE PONOSNO PODIGNULA HRVATSKU ZASTAVU! Priča o impresivnom putu zlatne Matee Jelić

Foto: Marko Dimic/PIXSELL

Svečanost obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana branitelja i dvadeset i šeste obljetnice vojno – redarstvene akcije Oluja, na stadionu NK Dinara u Kninu, ipak nije omela kiša pa je po planu, nakon zvona s kninskih crkava, podignut hrvatski stijeg, a među onima koji su dizali zastavu bila je i Matea Jelić, naša zlatna olimpijka. Sportašica o kojoj se posljednjih dana ne prestaje pričati nakon što je postigla najveći uspjeh u povijesti hrvatskog taekwondoa, kada je u dramatičnoj borbi u Tokiju pobijedila Britanku Lauren Williams i osvojila zlato u kategoriji do 67 kilograma, ponosno je na Kninskoj tvrđavi stajala uz bok sudionicima rata, onima koji su se istaknuli u borbama te obiteljima poginulih. No, tko je zapravo ova 22-godišnjakinja koja se upisala u hrvatsku povijest?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UntilIwin (@mateajelic)

Već u ranoj dobi Matea je pokazala izniman talent te je samo pet godina nakon što je krenula s treniranjem, osvojila prvu državnu medalju sa 13 godina. Put prema uspjehu nije bio jednostavan pa se 2013. godine našla pred izazovom karijere gdje joj je, nakon što je završila u bolnici s unutarnjim krvarenjem, vjetar u leđa i podršku da nastavi dalje tada dala naša proslavljena skijašica Janica Kostelić.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UntilIwin (@mateajelic)

Odlučna u namjeri da ispiše povijest, Matea je nastavila svoj put ka vrhu uz naporne treninge, trud, radi i odricanja, ali prije svega veliku ljubav prema taekwondou. Sa 18 godina iz rodnog Knina preselila je u Split, u tvornicu medalja Marjan Taekwondo klub, već je tada bila svjetska juniorska prvakinja, a u periodu koji je uslijedio osvojila je devet medalja na G1 turnirima te ove godine i naslov prvakinje Europe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UntilIwin (@mateajelic)

Šlag na kraju ovog impresivnog uspjeha svakako je zlato na ovogodišnjim Olimpijskim igrama, a unatoč zavidnoj sportskoj karijeri sa samo 22 godine, ova je djevojka i dalje ostala skromna Kninjanka koja ne skriva koliko je ponosna na svoj rodni grad, ali i domovinu zbog čega je nakon maestralnog postignuća u Tokiju iz regije dobivala i prijetnje. No, na njih se, kako je naglasila za domaće medije, ne obazire već uzdignute glave nastavlja koračati svojim putem uspjeha na kojem ju bez sumnje čekaju još brojne medalje.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by UntilIwin (@mateajelic)

Komentari