PRIJETI MU 15 GODINA ZATVORA! Mamićeva sudbina ponovo u Modrićevim rukama?

Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL

46.000 stranica spisa. Cijela prostorija na Županijskom sudu u Osijeku. 180 svjedoka predloženo isključivo od strane tužiteljstva. Sedam optuženika. Zdravka Mamića – NIGDJE!

Datum za početak glavne rasprave zakazan je po trećoj i drugoj optužnici, prenosi večernji.hr, a pošto je Bosna i Hercegovina odbila izručiti Mamića, suđenje će se događati u odsutnosti. Planirana su četiri ročišta u listopadu.

Druga optužnica, osim navedenog Zdravka Mamića, uključuje i Zorana Mamića, Marija Mamića, Damira Vrbanovića, Nikkyja Arthura Vuksana, Igora Krotu te Sandra Stipančića. U trećoj optužnici spominje se isključivo ime – Zdravko Mamić!

“Sedmoricu veličanstvenih” tereti se za zločinačko udruženje u sklopu kojeg su iz Dinama izvukli najmanje 144 milijuna kuna.  Ista optužnica najviše i može zabrinuti Zdravka jer mu samo po njoj prijeti 15 godina zatvora, a baš se u njoj nalazi najveći dio spisa te najopsežnija dokumentacija.

Najveća moguća kazna, bivšeg big bossa Dinama veže uz optužbu da se novac iz Dinama izvlačio putem tvrtki registriranih u Velikoj Britaniji, Švicarskoj, Svetom Vincentu i Grenadinima, Belizeu, Hong Kongu, Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Cipru, Gibraltaru te Sejšelima.

USKOK smatra da su ugovori sklapani za usluge koje nisu obavljene, a istodobno su tim tvrtkama neosnovano prepuštana ekonomska prava od transfera igrača koje bi Dinamo u budućnosti prodao nekom drugom klubu. Obuhvaćeni su transferi desetak igrača Dinama, a među njima su i Vedran Ćorluka, Tin Jedvaj, Mihael Mikić, Luka Modrić te Mario Mandžukić. Na klupu za optuženike trebali bi ponovo sjesti svi navedeni, pa tako i Luka Modrić koji posljednje pojavljivanje u javnosti po tom pitanju ne pamti po dobrom.

“Želim se vratiti u Hrvatsku i pristupiti svim suđenjima protiv sebe i to uz samo jedan uvjet, a to je da to ne bude na sudu u Osijeku. Čast i isprika svim poštenim i časnim pojedincima, oni znaju tko su i što su, ali među njima stoluju suci kakve svijet nije vidio i koji su gori od onih kojima sude. Suci i sudstvo u Hrvatskoj zahtijevaju reformu imuniteta sudaca, procesa odabira i kvalitetniji nadzor!”,  obratio se Zdravko Mamić u svom stilu prije pet dana putem Facebook profila.

Podsjetimo, Zdravko Mamić pobjegao nje u Bosnu i Hercegovinu na dan izricanja prve presude u Osijeku, u lipnju 2018. kada je nepravomoćno osuđen na šest i pol godina zatvora.


Komentari