PRIJE TRI GODINE, BANDIĆ NIJE BIO OVOLIKO PONOSAN: Zlatni Glasnović morao je moliti za stipendije Grada Zagreba

Hrvatski olimpijski odbor/Facebook

Zagrebački gradonačelnik čestitao je Josipu Glasoviću na osvajanju zlatne medalje u finalu trapa.

U povodu osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru u streljaštvu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku Josipu Glasnoviću u kojoj stoji:

“Bravo Josipe!

U uzbudljivom završetku, nakon sto postotnog učinka u polufinalu te raspucavanja i čak 19 hitaca u finalnoj seriji, razveselio si cijelu domovinu i osvojio prvo zlato za Hrvatsku na ovim Olimpijskim igrama!

Dokazao si da se mukotrpanin radom, zalaganjem i odanosti disciplini mogu dosegnuti najveći ciljevi. Od srca čestitam tebi i cijeloj Hrvatskoj strelačkoj ekipi i stožeru na ovom izvanrednom uspjehu.”

Na Facebooku se proširila i poruka gradonačelniku Bandiću koji je ostavio prije tri godina. Naime, u svibnju 2013. godine Josipu i njegovom bratu kasnile su stipendije u iznosu od 2400 kuna, koje su im, uz 1400 kuna dotacija Hrvatskog olimpijskog odbora, bile jedina primanja. Za stipendije je bio zadužen upravo Grad Zagreb.

“Najljubaznije Vas molim odgovor iz kojeg razloga nam nisu isplaćene stipendije Grada Zagreba za mjesec ožujak i travanj 2013. godine? I brat Anton i ja nezaposlene smo osobe i kao takvi evidentirani smo na Hrvatskom zavodu za zapošljavanje, te kako su nam troškovi treniranja iznimno visoki, svaka mukotrpno donirana kuna nama je iznimno važna za daljnje treniranje i sam život”, jedan je dio duge poruke hrvatskog olimpijca.

 


Komentari