Prije osam godina u Mađarskoj izboden rukometni repezentativac Ivan Pešić

Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Golman koji je zasjao na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj, proživljavao je najcrnje trenutke života.

Prije točno osam godina u mađarskom gradu Balatonfuredu napadnut je i teško ozlijeđen Ivan Pešić, rukometaš koji je te 2009. godine bio na širem popisu Line Červara. Članovi tročlane bande napali su Pešića, Cozmu, koji je izgubio život i Srbina Šešuma u noćnom klubu.

Naš vratar izboden je u leđa, hitno je završio na operaciji i odstranjen mu je jedan bubreg. Tada nitko, pa ni liječnik rukometne reprezentacije Mladen Miškulin nije mogao predvidjeti hoće li se Pešić oporaviti i ponovo zaigrati.

Huligani odgovorni za napad nađeni su i radi se o Sandoru Raffaelu, Gyözöju Némethu i Ivanu Sztojki. Pešića je teško ozlijedio upravo Németh koji se kasnije pokajao za svoje nedjelo i rekao kako bi sve dao da može vratiti vrijeme, ali da bi se volio vidjeti s Ivanom i zamoliti ga za oprost. Rekao je i da bi dao vlastiti bubreg Pešiću, samo da može.

Rukometaš za to nije htio ni čuti, a rekao je i da se više nikada ne želi vratiti u Veszprem.

Raffael, Németh i Sztojk služe kaznu od 18 godina zatvora u stogo čuvanom Sopronkohida u Szegedu. Na riječi pokajanja tada su reagirali i sociolozi koji im nisu povjerovali, jer tijekom suđenja napadači i ubojice nisu pokazali nijednu emociju koja bi dokazivala žaljenje.

Pešić se uspješno oporavio i vratio na gol, a koliko je jak pokazao je u osmini finala u Francuskoj kada su Kauboji na njegoim krilima odnijeli pobjedu nad Egiptom.


Komentari