PRIČALI SMO S MAMIĆEVIM PRIJATELJIMA: ‘Ma to je sramežljivko od dva metra kojem je sport uvijek na prvom mjestu’

Facebook/ Marko Mamić

Da nam je netko rekao da ćemo slaviti Mamića vjerojatno bismo mu rekli da je lud.

U utorak je u Montpellieru odigrana četvrtfinalna utakmica zbog koje su Hrvati i Španjolci čupali kosu. Iako je ponovo vrlo malo ljudi vjerovalo u njih, Kauboji su pokazali da su zaslužili biti među četiri najbolje momčadi na svijetu.

Ipak, zvijezda utakmice bio je mladi Marko Mamić, a iako nam je to prezime svima poznato on nema nikakve veze s onim nogometnim Mamićima. Radi se o 22-godišnjaku iz Garešnice na čijim krilima je Hrvatska preletjela od juga Francuske do “grada ljubavi”.

Facebook/ Marko Mamić
Facebook/ Marko Mamić

Što je njega sinoć nosilo, samo nebo zna, ali zahvalni smo o čemu god da se radilo. Mladi igrač u prvom poluvremenu pošteno je zapaprio Španjolcima. Jednom kada ga je krenuo šut više nije bilo stajanja. U prvih pola sata 8 puta im je izbušio mrežu, u sljedećih pola sata ipak se smirio, zabio je jedan, ali vrijedan gol i nastavio stvarati probleme za Furiju. Sve to donijelo mu je titulu igrača utakmice, svakako zasluženu.


Mamić je prve ozbiljne korake napravio u kutinskoj Moslavini, a nakon toga je umjesto u Zagreb odlučio otići u Švicarsku u Kadetten Schaffhausen. Malo tko je odobravao taj potez jer se vjerovalo da je premlad za rukomet van granica Lijepe naše.

Facebook/ Marko Mamić
Facebook/ Marko Mamić

Rukometom se on bavi cijeli život, od malih nogu zabijao je u osnovnoškolskom savezu “Vihor”, a igrao je i za nogometni klub istog imena s kojim je pobijedio na državnom natjecanju.

Onu samouvjerenost i odlučnost koju ste vidjeli na terenu rijetko kada ćete vidjeti izvan njega. Svi koji ga znaju reći će vam da se radi o “ljudini od dva metra, a sramežljivku”, a takav dojam ostavlja i sam kada na nos stavi naočale koje odaju dojam da se radi o običnom dečku iz susjedstva, a ne o jednom od najboljih mladih hrvatskih strijelaca.

Pričali smo s njegovim prijateljima uz koje je odrastao u malom mjestu u Moslavini i svi mahom imaju riječi hvale za njega.

Inteligentan je, snalažljiv i vrlo skroman. Nikad se nije pravio važan, nije se čak ni pohvalio da je ušao u repku”, govori nam njegova prijateljica.

Facebook/ Marko Mamić
Facebook/ Marko Mamić

Ostali su dodali i da je uvijek maksimalno bio posvećen sportu, nikada nije puno izlazio, a prije svega je duhovit i dobro odgojen mladić koji bez obzira na novostečenu slavu i dalje ostaje sramežljiv i “smotan kao sajla”, govore uz smijeh.

Marko je sa samo 22 godine skupio popriličnu minutažu u hrvatskom dresu. Prije četiri godine, 2013. s kadetskom reprezentacijom osvojio je srebro na Svjetskom prvenstvu u Mađarskoj i bio je drugi strijelac “repke” s 37 pogodaka.

Facebook/ Marko Mamić
Facebook/ Marko Mamić

Osim ubojitog šuta, Marka krasi i ta nevjerojatna skromonost koju čovjek ne očekuje od dečka koji je upravo proglašen igračem utakmice. On je odlučno odbio preuzeti zasluge na sebe, rekao je kako se za pobjedu možemo zahvaliti cijeloj ekipi, i istina je jer da u utorak nisu igrali kao jedan sumnjamo da bi Kauboji gledali svjetla Pariza.

Ovo je tek početak za topnika iz Garešnice, nedavno je potpisao za Kielce, a držimo fige da i protiv Norveške u petak bude ovako raspoložen.

Komentari