PRESUDIO U DERBIJU, A ONDA ZAPJEVAO O DINAMU! Ove riječi Hajdukovog junaka odjeknule i u Srbiji

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Hajduk je jučer u velikom hrvatskom derbiju na Maksimiru došao do 2:0 protiv Dinama, a glavni junak susreta koji je rastužio zagrebačke Plave bio je Marko Livaja, hrvatski reprezentativac i glavni ‘motor’ igre splitskih Bijelih. Livaja se istaknuo golom i asistencijom u drugom poluvremenu, njegova uloga pokazala se presudnom, a osim posla koji je obavio na terenu, Hajdukov junak pobjede u derbiju bio je zanimljiv i zbog slavlja po povratku momčadi u Split.

Ondje se slavilo s Torcidom, a Livaja se u tom slavlju istaknuo pridruživši se pjevanju pjesme s riječima – ‘Mrzim Dinamo, srpsko ime to’.

Ova proslava pobjede koju je videom približio Dalmatinski portal nije bila zanimljiva samo u Hrvatskoj. Privukla je pažnju i u Srbiji, kao jedna od tema nakon što je najveća utakmica hrvatskog klupskog nogometa okončana s tri boda za Hajduk.

Približili Livajino slavlje s navijačima

Kako je to izgledalo, u Srbiji je približio portal Mondo. Mondo piše da se Livaja u proslavi našao na ramenima navijača, a zatim je, dodaje srpski portal, zapjevao iz svega glasa.

Dodaje se i dojam o snazi koju je pobjedom nad Dinamom na Maksimiru pokazao sadašnji Hajduk, s opisom da je riječ o momčadi koja je po imenima puno jača u odnosu na prošlih nekoliko sezona. Proteklih godina su pobjede splitskih Bijelih protiv Dinama bile rijetkost, istaknuo je srpski portal.

Livaja pamti i Dinamov poziv

Danas 28-godišnjak, Livaja je na Maksimiru bio presudan u dresu Hajduka u pobjedi u derbiju, a svojedobno ga se povezivalo s Dinamom iz kojeg mu je stigao poziv dok je još bio u mlađim dobnim kategorijama. Danas glavnom igraču Hajduka tada je bilo tek 15 godina.

Kako je približio srpski portal, nakon tog Dinamovog poziva reagirao je Hajduk. Ta reakcija dovela je do nastavka Livajinog puta u mlađem uzrastu u rodnom Splitu, prije nego je započeo profesionalnu karijeru u kojoj danas blista u svojem gradu.

Komentari