PRESUDA MESSIJU I NJEGOVOM OCU: Zbog utaje poreza osuđeni na 21 mjesec zatvora

Messi je po 8. pu osvojio Zlatnu loptu (Foto: Facebook/Screenshot)

Lionel i Jorge Messi poglašeni su krivi po tri točke optužnice.

Lionel i Jorge Messi dobili su 21 mjesec uvjetne kazne zbog utaje poreza, piše El Periodico de Catalunya, a vijest su brzo prenijeli i ostali mediji.

Osim toga, Messi je dobio i kaznu u iznosu od dva milijuna eura, a u optužnici stoji kako je skupa s ocem utajio porez, točnije, oštetio španjolski proračun za više od 4 milijuna eura u razdoblju od 2007. do 2009. godine.

Proglašeni su krivi po tri točke optužnice, a i njegov otac dobio je novčanu kaznu, u iznosu od milijun i pol eura. Uvjetna kazna podrazumijeva da u iduće dvije godine ne smije počiniti isto djelo.

U španjolskom pravosudnom sustavu je uobičajeno da sudac zamijeni izdržavanje kazne u zatvoru probacijom ukoliko je ista na razdoblje kraće od 24 mjeseca i ukoliko osuđeni nema kriminalnu prošlost. Stoga, Messi po svemu sudeći neće služiti kaznu u zatvoru, piše 24sata.

Podsjetimo, njegov otac Jorge imao je mrežu lažnih tvrtki u Urugvaju i Belizeu što mu je služilo kako bi od španjolskih poreznika sakrio neke sponzorske prihode.

“To je nešto što prepuštam tatinim menadžerima u koje imam povjerenja. Ja sam samo posvećen igranju nogometa. Oni mi govore što da radim” započeo je Leo Messi i objasnio:

“Potpisao sam neke stvari, ali nisam zagledao u ugovore. Nemam pojma što sam potpisao.” rekao je Barcin čarobnjak.

Na opravdanje da nema pojma što potpisuje sud očito nije nasjeo i ponajbolji nogometaš svih vremena dočekao je tešku uvjetnu kaznu koja će sigurno, barame na neko vrijeme, zasjeniti njegovu fantastičnu karijeru.

Leo je u Barceloni od 13. godine, a za prvu je momčad debitirao je već sa 16 godina. I od tada je nezaustavljiv. U Barcinom dresu nastupio je 348 puta i svake sezone ruši nove rekorde. Sumnjamo da će ga i ova osuda zaustaviti na njegovom nogometnom putu.


Komentari