PREPLAVLJEN TRG: Zbog skijaškog spektakla 10 tisuća Zagrepčana skupilo se u Bakačevoj

Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U centru su skijale legende u osmom desetljeću života.

Revijalnu skijašku utrku od katedrale do Manduševca otvorio je Ivica Kostelić. On je, uz Marcela Hirschera, jedini koji nastupa i sutra u muškoj utrci Snježne kraljice.

Foto: Sanda Cicak Stjepić/ Zakaj volim Zagreb
Foto: Sanda Cicak Stjepić/ Zakaj volim Zagreb

Baš Marcel spustio se nakon Ivice, a na pola staze stao je i “opalio” selfie s obožavateljem.

Skijaški velikan Jean-Claude Killy također se našao na zagrebačkoj stazi, a nakon njega odskijao je i nevjerojatno vitalan 78-godišnji Karl Schranz.

Nakon njih na red su došle i francuskinja Francuskinja Michelle Jacot Herry te Annemarie Moser-Pröll, koje su se ipak samo predstavile, ali na skije nisu stale.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Izredalo se kasnije šaroliko društvo. Bila je tu simpatična Lise-Marie Morerod, pa Andreas Wenzel, Tamara McKinney, Petra Kronberger, uvijek rado viđen “Tomba la Bomba” i Pernilla Wiberg.

Naposljetku su se zaredale same žene skijaškog svijeta. Tina Maze, Nicole Hosp, Michaela Dorfmeister i Renate Götschl bile su zapravo uvod u završetak.

Posljednja se spustila Janica zbog koje su Zagrepčani poderali grla. Najveće ovacije dobila je upravo ona, a na putu do cilja zaustavljala se i da pozdravi obožavatelje.

Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Baš kao i prije mnogo godina na Sljemenu, Janica je u Bakačevoj izgubila jednu rukavicu i štap, a ova utrka bila je savršen način za preuranjenu proslavu njenog rođendana koji pada baš u četvrtak, 5. siječnja.

Ova utrka jedinstvena je u svijetu i ovakvo društvo zapravo se nikada ne viđa na okupu, a to ovu manifestaciju čini još značajnijom.

>>> SKIJAŠKI SPEKTAKL: Zbog čega je Snježna kraljica na meti dežurnih ‘gunđala’?

>>> DVOJE SRETNIKA UŽIVO ĆE GLEDATI IVICU! U džepu imamo karte za Snježnu kraljicu


Komentari