Preminuo trofejni hrvatski trener, sportašica u šoku: ‘Otišao je čovjek s kojim sam bila punih 20 godina’

Foto: Hrvatski streljački savez

Hrvatski streljači savez objavio je tužnu vijest. U subotu je preminuo poznati trener streljaštva Seno Čusto.

“S velikom tugom obavještavamo vas da nas je noćas napustio naš dragi Seno Čusto.

Pamtit ćemo ga kao dugogodišnjeg trenera i suosnivača Streljačkog kluba “Lokomotiva” Rijeka, uvijek nasmijan i vedar, uvijek za svakoga spremna dobra riječ.

Najveće uspjehe ostvario je sa Snježanom Pejčić sa kojom je kao trener ostvario sve trenerske snove, od olimpijske medalje do svjetskih rekorda. Višestruko je nagrađivan za svoja trenerska dostignuća. Hvala ti Seno za sve što si učinio kao čovjek i kao trener”, poručili su iz saveza.

Podsjetimo, 66-godišnji Čusto, dan uoči svečanosti otvaranja Olimpijskih igara u Tokiju ovog ljeta, završio je u tokijskog bolnici nakon što mu je pozlilo tijekom povratka s treninga. Više od dva mjeseca, trofejni trener, proveo je na liječenju u bolnici Showa University Toyosu u Tokiju, a potom je transportiran u Rijeku gdje je nastavio liječenje. No, bitku s bolesti, nažalost nije dobio.

Čusto je trenirao Snježanu Pejčić, a vijest o njegovoj smrti jako ju je pogodila:

“Nemam riječi, ne znam kako složiti suvislu rečenicu. Otišao je čovjek s kojim sam bila punih 20 godina. Nikad nije lako kad nas netko zauvijek napusti, no ja to još uvijek ne mogu prihvatiti kao istinu. Zaista ne znam što reći; posebno me pogodio način kako je Seno otišao”, otkrila je za Sportske novosti.

Osim sa Pejčić, vrhunske rezultate postigao je i sa Ines Košpo, Snježanom Matanović, Pamelom Samardžić, Majom Bruketom Bujanović i brojnim drugima. Čusto je bio čovjek koji je cijeli život posvetio sportu, a njegova prava ljubav bila je streljaštvo gdje je postigao veliki uspjeh.


Komentari