PREMINULA LEGENDA DINAMA Bio je dijete kluba i veliki trener

Foto: Pixabay

U 85. godini napustio nas legendarni igrač Dinama Bernard Hügl. U zagrebačkom klubu prošao je sve mlađe uzrasne kategorije, a bio je i član prve momčadi za koju je nastupio u 40 utakmica, te je osvojio naslov državnog prvaka s Modrima 1958. godine.

Nakon Dinama, uspjehe nastavlja nizati u Lokomotivi i Trešnjevci, a 1967. godine došao je Jastrebarsko gdje je zasnovao obitelj. Vrlo brzo priključio se Nogometnom klubu Jaska, najprije pola sezone kao igrač, a onda i kao trener.

Hügl je najtrofejniji trener u povijesti NK Jaska, a vodio je sve uzrasne kategorije od mlađih pionira do seniora. Uveo je Jaskance najprije u Zagrebačku zonu, zatim u Regionalnu ligu Zagreb. U 3. HNL. Juniore Jaske je u sezoni 1969/70 doveo do trećeg mjesta u Hrvatskoj, u konkurenciji amaterskih klubova.

Osim Jaske, vodio je i Cvetković, Svetu Janu te Vinogradar, u kojem je u razdoblju od 1999. do 2008. godine bio trener, sportski direktor, tehnički tajnik i predsjednik kluba koji je u svega sedam sezona prošao put od 1. ŽNL Zapad do 2. HNL.

Iz Jaske su se od Hügla oprostili na Facebook stranici:

“U klubu iz Mladine je prije trinaest godina uslijed ozbiljnih zdravstvenih problema od kojih se nažalost nikad nije uspio oporaviti i zaključio svoj bogat i impozantan nogometni životopis. Dragi Benda, nogometna Jaska i cijeli jaskanski kraj upućuju ti posljednji pozdrav, zahvalni na svemu što si im dao i pružio. Počivaj u miru Božjem”, poručili su.

Komentari