Prejahali smo ih! Kauboji uz puno muke ipak pobijedili Angolu

Foto: Screenshot

Na Svjetskom rukometnom prvenstvu u Egiptu, Hrvatska je odigrala drugu utakmicu. Našu reprezentaciju u drugom kolu skupine C u Aleksandriji danas je dočekala Angola, no Kauboji su se itekako iskupili za slabo izdanje protiv Japana gdje je utakmica završila izjednačeno.

Utakmica je bila teška i napeta, no rezultat ipak zadovoljavajući. Hrvatska je utakmicu završila pobjedničkim rezultatom 28:20.

Angolce je na početku utakmice s dva gola povukao Ferreira, a Horvat je uzvratio jednim iskorištenim sedmercem, no nije uspio zabiti iz još jednog. Štrlek je ipak donio bolje vijesti golom iz kontre za poravnanje na 2:2, a Brozović svojim golom za vodstvo od 3:2.

No, i dalje ne ide dobro. Nakon što je Hrvatska imala šansu za dva razlike i to nije iskoristila, Ferreira u 13. minuti svojim već trećim golom donosi Angoli novo vodstvo, 4:3. Naše muke potom je još malo uvećao Štrlek neiskorištenim čistim udarcem iz kontre, što je Maneco kaznio golom za 5:3 za Angolu.

Angolci su nešto kasnije imali 6:4, no Čupić iz sedmerca, Marić s crte i Štrlek u kontri donijeli su nam 3:0 i preokret na 7:6. U toj seriji pomogao je i Pešićev obranjeni sedmerac Nascimentu, a Mamić je potom izvana povećao naš niz na 4:0 za preokret na 8:6. Nascimento je iz kontre prekinuo taj naš niz smanjujući na 8:7, a potom je zabio i još jednom za povratak Angolaca na 8:8.

Nažalost, taj prekid naše serije kao da je sasvim zaustavio Kauboje. Angolci su svojim nizom došli do novog vodstva (10:9) u zastoju kojim ih je Hrvatska počastila na ulasku u završnicu prvog poluvremena. Kraj tog prvog dijela koje je ponovno bilo slabo donio je barem malo olakšanja s preokretom Kauboja na 12:11, ali igra ne izgleda dobro.

Hrvatska je na početku drugog poluvremena drugi put stigla do +2, bilo je 14:12, no Angolci su odmah smanjili na 14:13. Čupić je sa svojeg desnog krila zabio za 15:13, mogli smo nedugo potom i do +3, ali Duvnjak se spetljao u šansi za kontru i tehničkom greškom u vođenju lopte propustili smo tu šansu.

Angolce je odmah zatim također pogodila nevolja. Chicola je iz sedmerca u glavu pogodio Pešića, pravila kažu da je to crveni karton, suci su ga i pokazali i morao je iz igre. Luka Šebetić je to naplatio našim golom za 16:13, prvi put na +3, a ubrzo je stiglo i povećanje na +4, sa 17:13 za Kauboje na semaforu.

Čupić je iz sedmerca povisio na 18:13 u 41. minuti, to je već ljepše za vidjeti, no Pascoal je prekinuo taj naš niz od 4:0 golom iz sedmerca za smanjenje na 18:14. U ritmu gol za gol, do polovice drugog poluvremena ostalo je na tih četiri razlike.

Nakon tog razdoblja, Čupić je svojim šestim golom iz isto toliko udaraca povisio na 21:16, a Pešić je u situaciji kada je Hrvatska imala čak dvojicu isključenih obranio ‘zicer’ na uskoku s krila i time je dodatno zadao glavobolje Angolcima.

Pešić je potom još jednom obranom razoružao protivnike, a na ulasku u završnih 10 minuta na semaforu je prvi put i +7 za naše. Martinović je prvo iz igre zabio za 22:16, a potom iz sedmerca za 23:16. Naš novi adut Jaganjac je u 56. minuti svojim prvim golom donio povećanje na 25:17.  Na samom kraju Angolci su potpuno pali, a Hrvatska je utakmicu završila s debelim vodstvom 28:20.

Igračem utakmice proglašen je naš vratar Ivan Pešić.

 


Komentari