Pregled prvog dana Europskog prvenstva u Poljskoj

FOTO: Beach Handball Croatia

Nakon uspjeha juniorskih pjeskaških reprezentativaca koji su osvojili zlato, danas na terene u Poljskoj izlaze naše seniorske reprezentacije. Muški su jedni od glavnih favorita za zlato, dok žene će pokušati iznenaditi najbolje i napraviti što bolji rezultat. Danas su imali po dvije utakmice. Muškarci su očekivano upisali dvije pobjede, dok su žene ostvarile polovičan rezultat.

Muški su prvi izašli na teren protiv Švicarske. Unatoč lošem vremenu i dosta promašaja i nervoze, ipak su uspjeli osvojiti prvi set sa 18:14. Drugi set su odradili nešto sigurnije te pobjeda ni u jednom trenu nije dolazila u pitanje. Nakon njih slijedila je utakmica protiv Italije koja nije imala šanse protiv Hrvatske. U dva seta poraženi su sa 28:10 te 30:20. Sa dvije pobjede puno mirnije gledaju u nastavak natjecanja.

Žene su za otvaranje prvenstva imale vrlo jakog protivnika. Reprezentacija Norveške svjetski je viceprvak te jedan od glavnih favorita za medalju. Unatoč dobrom otporu u prvom setu, Norvežanke su ga ipak osvojile sa jednim poenom razlike (19:18). U drugom setu pokazale su svoju vrijednost te sa 24:12 nanjele poraz našim pjeskašicama. Nakon toga sljedila je utakmica protiv Nizozemske gdje su uz malu dramu ipak uspjele osvojiti prvi set. Nakon toga uzvraćaju Nizozemke u drugom setu te vode utakmicu u raspucavanje. Junakinja utakmice Simona Hajduk obranila je dva udarca Nizozemkama, da bi Martina Čorković potvrdila pobjedu pogotkom za jedan poen.

Sutra seniore očekuju utakmice sa Sjevernom Makedonijom i Ukrajinom, dok seniorke će igrati protiv reprezentacija Rumunjske i Turske.


Komentari