Predsjednice, trebaju li djeca stradati ispred Vaših dvora da bi se ovo riješilo?

Tomislav Katić

Na društvenoj mreži Facebook pojavila se fotografija, na kojoj je jasno vidljiva opasnost na autobusnoj stanici Pantovčak.

Nekoliko zabrinutih građana upozorilo je na činjenicu da je autobusna stanica odmah uz cestu, odnosno stanica u pravom smislu riječi niti ne postoji. Da bi situacija bila još gora, na toj voznoj liniji i konkretno na toj stanici svakog dana djeca čekaju autobus kako bi putovala u školu.

Zabrinuti građani prozvali su sve nadležne institucije, a među njima i ured predsjednice, da netko riješi ovu situaciju. Naglasili su kako kruži informacija od susjeda kako se rješenje čeka već 15 godina.

Objavu na Facebooku donosimo u cijelosti:

“[PODIJELITE] “Autobusna stanica” na ulici Pantovčak. Slika govori tisuću riječi.
S lijeve strane 950.000 m2 Parka Predsjedničkih dvora, s desne strane šuma.
Tu najčešće autobus čekaju djeca – školarci na 20cm nenatkrivenog i nezaštićenog prostora uz sami rub ceste koja je zbog brzine vozila i nepreglednosti ceste vrlo opasna.
Nema kome nisam pisao mailove i zvao telefonom, u neograničenim količinama, i neograničenom vremenskom razdoblju..

Od Ureda Predsjednice RH (u čijoj to nije nadležnosti, iako prolazi svaki dan ovim putem, nije uočila tu istu djecu, i nije na nikakav način pomogla riješiti situaciju) do grada Zagreba, komunalnog redarstva, sektora za promet i ostalih.

Grad Zagreb kao radi na rješenju, a rješenja nema. Susjeda priča kako se traži rješenje već 15 godina.

Rješenje je, uvucite ogradu Parka Predsjednice RH par metara i poklonite građanima par kvadrata prostora da se mogu napraviti autobusne stanice po standardima koje građani ovog Zagreba zaslužuju.
Po istim onim standardima koje “poštujete” kada postavljate dvostruke stupiće gdje treba i ne treba, a i po onim standardima gdje postavljate javne WC-e.

I još nešto, 99 % osoba koje su mi se javile na telefon od gore spomenutih, nitko nema veze s ovim, niti je u njihovoj nadležnosti.. Ali nitko nije niti pomogao riješiti problem.

Prvenstveno mislim na Predsjednicu RH koja svojim “autoritetom” može riješiti problem – da joj je stalo”, stoji u objavi.


Komentari