PRAVI ČOVJEK NA PRAVOM MJESTU: ‘Cilj je prvo odvojiti zdrave i normalne sportaše, koji će igrati u Dinamu’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo je u Novu godinu krenuo pojačan na poziciji koja je esencijalna za klub iz Maksimira, a radi se o mjestu direktora Dinamove škole nogometa, koja je među najboljima u regiji ali i Europi.

Tomislav Butina preuzeo je taj važan kotačić u hijerarhiji Dinama koji se nada kontinuitetu razvoja škole.

Tomislav ima 223 službena nastupa za Dinamo, bivši je reprezentativac Hrvatske i član UEFA-ine stručne skupine za savjetovanje vratara ‘”UEFA Goalkeeping Advisory Group”.

Popularni Bućo tako je preuzeo ovo mjesto od sadašnjeg i bivšeg trenera prve momčadi Željka Kopića i Damira Krznara, a za ovaj posao Tomislav je rekao kako je to baš ono što želi raditi, jer kako kaže nema ljepšeg od kada čuje: “Kako ste treneru? Hvala vam na svemu što ste napravili za mene!”

Baš je to želio

“Biti šef škole je nešto što sam želio. Nikad to nisam javno izgovorio, čak niti u nekim privatnim razgovorima. Sve to iz poštovanja prema ljudima koji su taj posao prije mene obavljali, a tu mislim na Damira Krznara, s kojim sam prvo surađivao, te Željka Kopića. Ali, u meni je uvijek ta želja bila posebna. Isto tako sam znao da za tu funkciju ima vremena. Ne znači da mi se to u životu neće dogoditi, ali ja nemam ambiciju u životu biti trener vratara prve momčadi, reprezentacije. Ovo je baš ono što želim radit”, rekao je Butina.

“Mene prije svega zanima edukacija novoga kadra, mladih ljudi koji dolaze, nadogradnja sustava, škola ili akademija, svih tih edukacijskih procesa. Tu se vidim. U svim ovim promjenama u klubu predložio me sustav, te stao iza mene. Prema klupskoj procjeni taj sam koji može odgovoriti tim zadacima. Upoznat sam sa svim trenerima, sa svim kadrom u klubu, znam ime svakog igrača unutar škole. Gledao sam gotovo sve utakmice tijekom sezone, jako puno treninga, tako da imam uvid u ono što se u školi događa. Kad me Uprava predložila za šefa škole, nisam sebi mogao poželjeti ništa bolje. Automatski sam prihvatio funkciju”, izjavio je za SN Butina.

Nastavak kontinuiteta

“Bit ću posve iskren. Moj rad u školi bit će nastavak onoga što su prije mene radili Damir Krznar i Željko Kopić. Treba se održati taj kontinuitet. Mi smo iznimno mnogo komunicirali na dnevnoj bazi, radimo to i dan danas. Čujemo se dnevno otprilike pet puta, vidimo se svaki dan. Jasno, još se upoznajem s cijelim spektrom onoga što ovaj posao nudi i što je potrebno. Dobivam informacije koje su krucijalne. Koliko god mogu misliti da sam iskusan i imam znanja, bez savjeta svih kompetentnih moj posao bi bio jako otežan. Plan postoji, a ono čime ću se ja baviti jest polako planiranje iduće sezone kako na proljeće ne bih imao puno upitnika”.

“Cilj je prvo odvojiti zdrave i normalne sportaše, koji će igrati u Dinamu, ali i u drugim klubovima, koji će živjeti od onoga što rade i vole, te uživati u tome. Dinamo je nositelj kvalitete hrvatskog nogometa, mi stvaramo bazu za reprezentaciju, što je jako bitno. Svako to dijete u našoj školi je Dinamovo, ali i nacionalno blago. Kroz taj kontekst pristupamo toj djeci. Ne smijemo zaboraviti da mi nismo samo nogometna škola, već i – škola. Životna škola. Radimo na odgoju djece, načinu na koji komuniciraju, želimo djecu pripremiti za život što je više moguće. Vanjski faktor danas utječe na mlade više nego ikad”, zaključio je novi direktor Dinamove nogometne škole.


Komentari