PRATITE NAŠE MODRE OD 20 SATI: Večer na Maksimiru bit će uzavrela jer stiže protivnik kojeg ne treba podcijeniti

Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Poraz od Slaven Belupa (2-0) u prvom kolu HNL-a uzdrmao je hrvatskog prvaka. Nakon ne baš bajne igre protiv Valura i prolaska u daljnju fazu Lige prvaka, trebala im je jedna dobra igra za podizanje samopouzdanja uoči drugog pretkola protiv Omonije, no igrači Damira Krznara su od Koprivničana dobili bolan šamar odmah na početku sezone.

Koliko on boli i hoće li ostaviti posljedice na igračima Dinama, doznat ćemo u utorak navečer od 20 sati, jer tada na Maksimir stiže ciparska Omonia.

Momčad je to koja zaslužuje poštovanje, a njihova tržišna vrijednost iznosi 13,4 milijuna eura što je oko 10 puta jeftinije od Dinamova rostera od 137.4 milijuna eura. Naslov ciparskog prvaka osvojili su 21. put u povijest te iza sebe ima 14 nacionalnih kupova i 16 osvojenih Superkupova.

No, bez obzira na to, hrvatski prvak je favorit i od toga ne treba bježati. Koeficijent na Dinamo je 1.35, a na ciparsku momčad 8. Svjestan je toga trener Dinama Damir Krznar, ali i trener Omonije Henning Berg.

“Iznimno zahtjevan protivnik koji je satkan od vrlo iskusnih igrača, trenera koji apsolutno zna igrati na rezultat. Očekujem tešku, rovovsku bitku. Ali uloga favorita i dalje je na nama. Postavit ćemo se autoritativno, kao favoriti, i pokušati naći prolaz u sljedeću rundu. Momčad koja zna igrati na rezultat. Očekujem Omoniju koja će na momente čekati i nas, navlačiti nas, pokušati iskoristiti kontranapad, ali pokušat će i napasti ako osjete kuražu i stabilnost. Barem je to tako bilo kroz sve utakmice koje smo gledali i skautirali. Omonia je zaista dobar, respektabilan protivnik. Mi smo bolji, ali naravno, moramo to potvrditi na terenu”, rekao je trener Damir Krznar.

Na Maksimir bi danas trebala istrčati ista momčad kao i prije tjedan dana protiv Valura, no samo će se ovaj put na golu naći Dominik Livaković.

Dinamo više nema pravo na kiks, pogotovo u Europi. Omonia je čvrsta i ratnička momčad koju je teško probiti, no svima je jasno da je hrvatski prvak puno kvalitetniji i moćniji te bi danas sve osim pobjede domaće momčadi bilo velike iznenađenje.

Nadajmo se da na Maksimiru večeras neće biti nikakvih iznenađenja, a to bi značilo kako će Dinamo s prednošću otputovati na uzvratni susret u Cipar. Hoće li tako biti, doznat ćemo od 20 sati. Prijenos je na HNTV-u.

Komentari