PPD Zagreb teže od očekivanog svladao Makedonce u regionalnoj ligi

Rukometni klub Prvo plinarsko društvo Zagreb je u utakmici 5. kolaSEHA – Gazprom lige pobjedio makedonski Eurofarm Rabotnik rezultatom 24:23 te upisali još jednu novosezonsku pobjedu u regionalnoj ligi.

Subotnji susret bolje su otvorili Zagrebaši, no takav start nije trajao dugo s obzirom na to da gostujuća momčad već u 7. minuti igre prelazi u vodstvo (3:4). Prednost su Makedonci držali sve do kraja prve četvrtine, kada utakmica ponovno postaje izjednačena, nakon čega kreće igra gol za golom što je vidljivo i u rezultatu s poluvremena u kojemu su hrvatski i makedonski predstavnik izjednačeni s 11:11.

Drugo je poluvrijeme nastavljeno u sličnome tonu, a najbolji su hrvatski rukometaši odahnuti mogli tek nakon konačnog sučeva zvižduka koji je označio kraj utakmice s konačnim rezultatom 24:23.

U redovima Zagreba najviše su se istaknuli kapetan Zlatko HorvatMarin Šipić i Luka Mrakovčić svaki s po četiri pogodaka, dok su protivničke redove predvodili prošlogodišnji član PPD Zagreba Lovro Jotić i Vladimir Ostrouško, obojica s po pet zgoditka.

“Bila je ovo jedna prava natjecateljska utakmica, a Lovro Jotić izrastao je u vrhunskog igrača. Zadavao nam je puno problema u kombinaciji s pivotom. Imao sam neka rješenja u obrani i u napadu i imam osjećaj da s ovom pobjedom kreće jedno bolje Zagrebovo razdoblje. Zaista su obje strane odigrale jednu jako dobru utakmicu, dali smo sve od sebe. Večeras smo pobjedili mi, sutra će možda oni”, izjavio je nakon utakmice trener domaćih Veselin Vujović.


Komentari