PPD ZAGREB SLAVIO U VARAŽDINU: Makedonskog prvaka pobijedili s dva razlike

RK Zagreb

Briljirali su Valčić, Stivi i Marković

Rukometaši Prvog plinarskog društva Zagreb pobijedili su makedonske prvake Vardar u sklopu 11. kola SEHA Gazprom lige.

Hrvatski i makedonski prvaci borili su se u Gradskoj sportskoj dvorani u Varaždinu, a Zagrepčani su se kući vratili s pobjedom i rezultatom 28:26.

Trener PPD Zagreba , Silvijo Ivandija nije puno filozofirao, na Vardar je išao s istom postavom koja je tri dana ranije svladala Mađare, Telekom Veszprem. Utakmicu su s tribina gledali ozlijeđeni Domagoj Pavlović, Stipe Mandalinić i Lovro Jotić, kao i Lovro Šprem i Arian Jović.

Odlični od početka

Čini se da je ova postava dobitna kombinacija jer su se Zagrebaši ponovo od početka nametnuli kao dominantna momčad. Pred više od tri tisuće gledatelja Vardaru su prvo pobjegli na dva, a onda i na tri pogotka prednosti.

Kao i obično odličan je bio Ivan Stevanović, dok je Dobrivoje Marković ponovo napadao kao zvijer i u prvih 15 minuta postigao je četiri pogotka. U prvom poluvremenu napadom je vladao i Josip Vlačić koji je uspješno razigravao suigrače, a dva puta je i zatresao makedonsku mrežu nakon solo akcija.

Kontrec je u 23. minuti zabio za 5 poena prednosti što je alarmiralo gostujućeg trenera Raula Gonzalesa koji je pozvao minutu predaha, no ona mu i nije previše pomogla.

Nakon odličnog prvog poluvremena i potpune dominacije Zagrebaši su na odmor otišli s prednošću. 

Jaki do samog kraja

Gosti su u nastavku zamijenili golmana koji je u prvih 30 minuta zaustavio samo jednu loptu, a Zagrebaši su svoju prednost još dodatno podebljali i otišli na 7 razlike. Ipak, Borozan je goste vratio u život, doduše kratko, tek toliko da smanje razliku na 5 golova.

PPD Zagreb do kraja je držao svoju prednost i drugi puta ove sezone slavio protiv favorita. Ova pobjeda vratila ih je na drugo mjesto tablice, a dala im je i jak vjetar u leđa za plasman na Final Four turnir u travnju.

 


Komentari