PPD Zagreb pobjedom prošao u četvrtfinale regionalne lige

U posljednjem susretu 10. kola ligaškog dijela regionalne SEHA lige, PPD Zagreb je u dvorani II Doma sportova pobijedio Meškov 30-24 izborivši time direktan plasman u četvrtfinale.

Bio je to sudar za drugo mjesto u skupini B i direktan plasman u četvrtfinale. Hrvatski prvak je na koncu slavio sa šest golova razlike i bit će slobodan u prvom krugu doigravanja, a u četvrtfinalu će izbjeći jaki Motor i igrati protiv lakšeg suparnika. Protiv pobjednika susreta između moskovskog Spartaka i najvjerojatnije Tatrana.

PPD Zagreb i Meškov su dvoboj dočekali sa po 18 bodova, uz činjenicu da je Meškov dobio prvi susret u Brestu pa mu je za osvajanje drugog mjesta bio mu je dovoljan i bod. No, Zagreb je pružio odličnu predstavu, jednu od boljih ove sezone i na koncu je uvjerljivo slavio.

Gosti su bolje ušli u susret, poveli su 3-1, pa 4-2 i 8-6. Zagreb je sredinom prvog dijela pronašao pravi ritam igre i serijom 5-0 okrenuo rezultat u svoju korist (11-8), no na odmor je otišao s +1 (12-11).

U drugom dijelu momčad Veselina Vujovića je pobjegla na 18-14, a 11 minuta prije kraja imala je i najvećih + 7 (25-18). Na kraju je završilo +6

PPD Zagreb su do pobjede predvodili Ante Gadža s osam golova, Marin Šipić sa šest, te David Mandić s pet golova, dok je Matej Ašanin imao 12 obrana. U suparničkim redovima najefikasniji su bili Mikita Vailupau s pet golova, te Maksim Baranau sa četiri gola.

Veszprem je osvojio prvo mjesto u skupini B sa 24 boda, PPD Zagreb je drugi sa tri boda manje i ova će dva kluba direktno u četvrtfinale. Meškov je treći (18), a zatim slijede Rabotnik (12), Metaloplastika (12) i Spartak Moskva (3).


Komentari