POZNATO DO KAD OSTAJE NA TOJ POZICIJI: Dalić produljio ugovor s HNS-om: ‘Pred nama je još puno sjajnih izazova’

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Produljenjem ugovora s Hrvatskim nogometnim savezom Zlatko Dalić ostat će izbornik Vatrenih do završetka ciklusa koji uključuje Svjetsko prvenstvo u Kanadi, SAD-u i Meksiku 2026. Postaje tako najdugovječnijim hrvatskim izbornikom.

Predsjednik HNS-a Marijan Kustić elaborirao je ovu odluku. “Zlatko Dalić je ispunio apsolutno sve ciljeve koji su pred njega postavljeni u ovih pet i pol godina, a pritom je na svjetskim prvenstvima u Rusiji i Kataru potpisao dva veličanstvena dostignuća i predvodio Hrvatsku do srebrne i brončane medalje, čime je postao naš najuspješniji izbornik u povijesti. Stoga mi je iznimno zadovoljstvo što smo se dogovorili oko nastavka suradnje koja je do sada bila apsolutno briljantna”, rekao je dodavši da je Dalić uz zavidne rezultate stvorio i fantastičnu atmosferu zajedništva unutar reprezentacije.

“Pokazao je i da zna osvježiti ekipu i pritom zadržati kontinuitet rezultata. Kao i do sada, Zlatko i reprezentacija imat će maksimalnu podršku Saveza u svom radu, a duboko vjerujem da ćemo s njim na čelu i dalje uveseljavati hrvatske navijače diljem svijeta”, zaključio je Kustić.

O produljenju ugovora s HNS-om govorio je i izbornik Dalić.

“Zahvaljujem predsjedniku Kustiću i cijelom HNS-u na velikom povjerenju, kao i potpori koju imam u radu s reprezentacijom. Puno sam puta istaknuo kako je ovaj posao najveća čast i najveće zadovoljstvo koje mogu imati kao trener te se istinski radujem budućnosti s hrvatskom reprezentacijom. Bez obzira na to što smo već postigli čudesne uspjehe, imam veliku strast i ambiciju nastaviti raditi s Hrvatskom i smatram da je pred nama još puno sjajnih izazova”, izjavio je.

Dodao je kako u lipnju idu pokušati osvojiti Ligu nacija, a idućeg ljeta želi da reprezentacija bude dio Europskog nogometnog prvenstva u Njemačkoj. “Bilo bi ispunjenje sna igrati veliko natjecanje pred desecima tisuća naših navijača. Uživam u radu s našim igračima i sa svojim sjajnim stožerom te ne mogu zamisliti ljepši i časniji posao od vođenja hrvatske reprezentacije.”


Podsjećamo, Zlatko Dalić za izbornika je odabran 7. listopada 2017., a reprezentaciju je od tad do danas doveo do srebra u Rusiji 2018. i bronce u Katru, u prosincu prošle godine.


Komentari