POZNATI TRENER O PORAZU MODRIH: ’S ovim igračem se nešto događa’

Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

Porazom 2:0, protiv West Hama otvorio je Dinamo skupinu H, Europa Lige. Svi su se čudili neobičnim golovima koji su upadali u mrežu Modrih, a onda je uslijedila salva kritika.

Mi smo porazgovarali s trenerom Mladenom Frančićem koji je nazočio utakmici, a koji kaže kako će svi odmah spominjati greške, a one nastaju nakon pritiska i straha.

“Moje je mišljenje da je Dinamo u utakmicu ušao suviše rezervirani, mi treneri volimo reći da je previše respektirao suparnika. Išlo se na nekakvo čekanje, smirivanje utakmice i naboja i u tom miru, ako se dosegne, probati iznenaditi englesku momčad. Odmah se vidjelo da igrači West Hama mnogo više trče bez lopte, otkrivaju se i traže neki model za napredak prema Dinamovim vratima. Nisu se pošteno ni oznojili u tom trudu i Dinamo si je sam zabio gol”, govori.

Pritom misli dakako na grešku Theophilea-Catherine koji je u dodavanju lopte Livakoviću, istu uspio dati protivničkom igraču koji je krade i zabija u praktički prazan gol. Krznar ga je odmah povukao iz drugog poluvremena, iako je tvrdio kako to nije učinio zbog greške, jer, govorio je tada, greške se događaju.

Frančić pak smatra da Francuzu nedostaje koncentracije, ali dodaje da se greške događaju. “Mislim da se s tom greškom ne trebamo zavaravati, West Ham je bolje stajao na terenu i zacijelo bi i sam napravio akciju za pogodak. Upravo zbog te količine trke koju sam spomenuo. Opet, nije Dinamo slab, nego se u nastupu ove dvije momčadi osjeti tko igra u kud i kamo jačoj ligi. Dinamo bolno nedostaje ovakvih utakmica, da ih ima više ne bi mu se dogodilo niti ono sa Sheriffom”, tvrdi dalje.

No, Dinamo, po sudu ovog trenera, može biti konkurent za drugo mjesto u skupini. “Ovo je start i to protiv najbolje momčadi. Priznajmo da bi sve osim pobjede West Hama bilo iznenađenje”, govori pa dodaje: “Dinamo će imati svijetlih trenutaka, imao ih je u ovoj utakmici, meni je ona druga greška Šutala bila još bolnija, jer se Dinamo dobro postavio početkom nastavka, West Ham se zamislio kako dalje, a opet mu je pružena prigoda da sve riješi. Taj Rice je sjajan igrač, kao i Antonio”, tvrdi.

Što se tiče Vlašića pak, priznaje da je bio dobar, ali ne u glavnoj ulozi. “On će se morati nametnuti kod trenera Moyesa. Gledam ga protiv Dinama, ništa nije dugo mijenjao, a kad mijenja ne ruši sustav igre. Njega ne treba ocjenjivati s podatkom da nije uspio u Unitedu nakon Fergusona, to ne bi nitko mogao. Sjetite se njegovog Evertona, toliko godina je u Premier ligi, maher je on”, zaključuje.

Evidence of ‘superhuman’ immunity to COVID-19

Na kraju, tko vam je bio dobar u Dinamu?
„Ivanušec, dao bi mu još više odgovornosti i dužnosti u igri, uvijek ima neko rješenje. A vidio sam i kod Petkovića neke stare fore, nisu upalile, ali to je bila takva utakmica, ništa nije uspijevalo osim grešaka. Ne, Dinamo nije loš, nekako mi je u utakmicu ušao stidljivo. Tako ne smije biti, izgubiti ćeš i ovako i onako, moraš odmah pokazati zube„.


Komentari