Poznat sastav za Nigeriju: Dalić pokušao ostati tajanstven pa odao vlastite planove

Foto: Ivan Klindić

Velik je dan pred Hrvatskom nogometnom reprezentacijom. Dan kada prvi puta na Svjetskom prvenstvu u Rusiji istrčavaju na travnjak, protiv Nigerije u Kalinjingradu. Očekuje se zvjersko izdanje i sva tri boda, a izbornik je uvjeren da je postavio dobru strategiju.

“Ja sam kao izbornik, zajedno sa svojim stručnim stožerom, napravio sve što je u mojoj moći i kako sam najbolje znao. Igrači su svjesni što se od njih očekuje i spremni su dati sve od sebe”, kazao je Dalić za HRT i dodao:

“Pun sam samopouzdanja, vjerujem u sebe i igrače. Znam koliko su kvalitetni, na pripremama smo dobro radili i siguran sam da ćemo biti u najboljem izdanju. Sve smo pripremili pa i plan za situaciju u kojoj, ne daj Bože, krene po zlu.”

Već danima Hrvatska nagađa u kojem sastavu će Vatreni istrčati, ali Dalić to nije želio otkriti. Ipak, u tom pokušaju da bude tajanstven, malo mu se omaklo pa je puno otkrio:

“Znam sastav, a znaju ga i igrači jer smo tako dogovorili. Igrat će momčad koju smo uigravali na treninzima”, kazao je Dalić, a sukladno tome da se iščitati da će to biti ovi igrači:

Subašić – Vrsaljko, Vida, Lovren, Strinić – Rakitić, Modrić – Rebić, Kramarić, Perišić – Mandžukić.

Pred Kramarićem je, tako, utakmica karijere, a Badelj neće startati. Vida je u obrani dobio prednost pred Ćorlukom, o čijem zdravstvenom stanju i formi se uvelike nagađalo mjesecima prije SP-a i čini se da on još uvijek nije na potrebnoj razini.


Komentari