POZDRAVLJA SE S DINAMOM? Na Maksimiru se ‘šuška’ da Soudani skida modri dres

Facebook

Alžirac je u posljednje vrijeme neobično dobre volje.

Unutar maksimirskih tribina mogu se čuti šaputanja o Soudanijevom odlasku iz kluba. Novi ugovor se ne spominje, a svi su već gotovo sigurni da on plavi dres više neće nositi, tek neko oprezno doda “vjerojatno” uz tvrdnje o njegovom mijenjanju adrese. Još se ne zna kamo će prijeći, ali već na proljeće on ne bi trebalo gaziti po maksimirskoj travi.

Da se nešto događa govori i njegovo ponašanje. Neobično je dobre volje, a i s novinarima je puno otvoreniji i za razliku od proteklih godina raspoložen je za odgovaranje na pitanja. Čini se da je povukao neke poteze koji će mu svakako pomoći u karijeri.

Zagonetni osmijeh

Upitali su ga nakon utakmice s Lokomotivom je li to njegova posljednja u modrom dresu, samo je kratko kazao: “Možda i nije, tko zna, vidjet ćemo”, nakon čega se gromoglasno nasmijao. Ako je ta utakmica i bila oproštajna pobrinuo se da bude za pamćenje, o njegovom pogotku svi su pričali.

“Igrač za velike utakmice”, kako ga nazivaju, zasada je najbolji strijelac HNL-a, s 9 golova. Nedostaje mu samo jedan da pa brojka bude dvoznamenkasta, što uvijek lijepo izgleda.

Bez ijednog gola na Poljudu, ali pun samopouzdanja

Soudani govori da nije bio ni svjestan da je prvi na ljestvici strijelaca, ali dodao je da ni on ne zabija sam te zahvalio svojim suigračima, stožeru i ostalima koji stoje čvrsto uz njega. Zvuči kao oproštaj, zar ne?

Ipak zanimljivo je da Soudani tijekom prvenstva nije zabio nijedan gol na Poljudu. Iako je upravo on znao donositi prevage u utakmicama, u  Splitu nije imao sreće, poljudske mreže još uvijek čekaju da ih on zatrese. 

 

“Hajduk je naš veliki rival, veliki je to derbi hrvatskog nogometa i sigurno nam neće biti lako. A što se mene tiče, pripremit ću se za tu utakmicu kao i za svaku drugu. Naravno, dat ću sve od sebe i da zabijem, ako budem u prilici, tko ne bi volio zabiti gol u takvoj utakmici, u derbiju u Splitu”, rekao je Soudani za Sportske. 

Dinamo očajnički treba pobjedu

Tri boda u Splitu, Dinamu bi dala dodatan vjetar u leđa za stizanje Rijeke koja moćno stoji na samom vrhu ljestvice. Derbij s Hajduk možda je Soudanijeva posljednja utakmica no to iz njegovih usta nećete čuti. A možda se i ne želi “zacoprat” i govoriti išta prije nego što je sve finalizirano.

Ipak Soudani tvrdi da mu nije bitno tko će zabiti dok god Dinamo kući dosene pobjedu, ali pogodak na Poljudu bio bi zaista lijep oproštaj od navijača. 

 


Komentari