Povijest se ponavlja: MAMIĆA BI ZBOG OVOG MOGAO LUPITI INFARKT!

Facebook

Mamić posljednje vrijeme u džep, umjesto novca, trpa samo nesreću, a ni sada mu ne stižu radosne vijesti.

Zdravku Mamiću nikako da stvari krenu na bolje, što naravno nije ni loše, ali ova vijest mogla bi ga baciti na koljena. Naime, prema pisanju portugalskih medija, Benfica je opasno zagrizla za mladog Dinamova stopera Branimira Kalaicu. No, kako Kalaica još nije potpisao “onaj ugovor” ili profesionalni ugovor, a teško je da će ga više itko potpisati tako lako, može se dogoditi isti slučaj kao i s Robertom Murićem, a to je da Kalaica iz Dinama ode bez odštete ili s minimalnom kao što je bio slučaj s Robertom (250 tisuća eura).

Kalaica (17) je još uvijek maloljetan, a Benfica je, kao vjerojatno i mnogi drugi europski velikani, svjesna da se neke Dinamove U-18 zvijezde mogu dovesti za “male pare”, pa će taman prije ljetnog prijelaznog roka pokucati na vrata Maksimirske 128. Kako je Mamić sada napokon stjeran u kut i vodi svoje bitke na drugom polju, realizacije budućih transfera možda se neće odvijati kao do sada. Što bi značilo da se igračima i njihovim obiteljima neće prijetiti smrću ili čupanjem grkljana zbog pokušaja odlaska, pa će se neki vjerojatno okuražiti i pokušati tražiti angažman u bijelome svijetu.

Kako ne bi došlo do zabune, igračima zapravo ne bi bilo loše ostati u Dinamu do koje 20., 21. godine jer je HNL sve bolji, a Dinamo svake godine igra europska natjecanja u kojima mladi igrači mogu steći dosta iskustva, naravno ako im mjesta ne poberu stranci sumnjivih kvaliteta. Svakako valja napomenuti i reprezentaciju koja im je u periodu od dvije godine zagarantirana ako ostanu u klubu jer se El Jefe prije svog “odlaska” pobrinuo za budućnost kluba instaliravši pola svoje svite u HNS. U klubu su već počeli uviđati kako bi moglo doći do ovog “problema” s ostankom igrača pa su se brže bolje odlučili pozvati u A momčad nekolicinu “wonderkida” sa Svjetskog prvenstva u Čileu i time pokazali kako su spremni graditi budućnost na omladinskom pogonu.

S druge strane sprovede li Mamićeva ostavština iz kluba barem dio njegovih planova, dečki bi mogli dobiti krasne ugovore (naravno, ne lihvarske), a Dinamo bi od njih mogao dobro i zaraditi. Naglašavamo, Dinamo, a ne Mamić. Novi veliki problem za Mamića mogao predstavljati i broj mladih zvijezda u usponu, a Dinamo ih nikada nije imao više. Moro, Brekalo, Lovren, Kalaica, Šemper nova su mlada garnitura koju će trebati, “mamićevski” rečeno, držati na uzdama i pod povećalom ili u prijevodu razvijati i promovirati, a Zdravko više ne smije prići klubu, a kamoli voditi i dogovarati ostanke i transfere. Sad je veliko pitanje jesu li Mamićevi ljudi u Dinamu svih ovih godina naučili kako nogometna alkemija funkcionira, točnije, kako dobro upakirati mlade zvijezde i prodati ih za ogroman novac.

Zdravka će vjerojatno lupiti infarkt kada čuje kako “lešinari”, ali ne oni iz obližnjeg ZOO-a, kruže oko Maksimira, a on tu ne može ništa. Još bi mu gore moglo pasti što stvar ostaje u rukama mladih i njihovih roditelja ili agenata, koji će ipak amenovati ostanak u klubu ili odlazak, a to više neće biti on – veliki vođa. Bilo kako bilo, Mamić za sada može samo mirno gledati sa strane kako mu godine uloženog truda u “biznis” mašineriju, glatko klize iz ruku, a sve i da se nekim koperfildovskim trikom vrati u Dinamo, više ga neće moći voditi kako ga je do sada vodio.

>>> MAMIĆEVIZMI KOJI SU NAS ŠOKIRALI: Sva ‘kulturna’ ostavština Zdravka Mamića (VIDEO)

>>> Mamićevu divljaštvu NIKAD KRAJA, a najgore je što smo na to NAVIKLI

>>> Dolazak Čačića znači sigurnu i APSOLUTNU KONTROLU vrha HNS-a nad reprezentacijom


Komentari