POTRESNA VIJEST: Prerani odlazak legende Kutije šibica i malog nogometa u Hrvatskoj: ‘Bio je jedan od najboljih vratara’

Mario Švigir (Foto: KŽ Sport/Facebook)

Tužna vijest potresla je hrvatsku malonogometnu scenu.

U 48. godini je iznenada preminuo legendarni hrvatski golman Mario Švigir, nekadašnji hrvatski reprezentativac. Uzrok smrti nije poznat.

Tijekom karijere ostavio je značajni zagrebačkoj Kutiji šibica, najdugovječnijem hrvatskom turniru. Čak šest puta, Švigir je sa svojim momčadima bio pobjednik Kutije, a tri puta je zaslužio i individualno priznanje kao najbolji golman turnira. Dvaput je bio prvak države i još dva puta slavio je trofej u kupu.

Osim u dvorani, legendarni golman igrao je i na travnjacima. U velikom nogometu bio je član Dinama, Bjelovara, Trešnjevke i Sturma iz Graza, a malonogometnu karijeru gradio je u Nacionalu, Glami Brijeg, Uspinjači i Veroni. Švigir se bavio i trenerskim poslom.

Vijest o njegovoj smrti proširila se na nogometnoj sceni te se od njega opraštaju turniri i sredine u kojima je ostavio trag.

“Počivao u miru legendo, hvala ti na svim tvojim potezima na našem malonogometnom turniru, ali i na suradnji s klubom. Obitelji i prijateljima izražavamo najiskreniju sućut”, napisali su iz Nogometnog kluba Radnik-Križevci.

“In memoriam: Mario Švigir Šviga. Preminuo je jedan od ponajboljih hrvatskih malonogometnih vratara, reprezentativac i trener Mario Švigir koji je obilježio najpoznatiji malonogometni turnir Kutija šibica, a i križevački turnir u malom nogometu. Iskrena sućut obitelji i prijateljima”, oprostili su se od legende na FB stranici koja okuplja križevačke sportaše.

“Izražavamo iskrenu sućut obitelji i prijateljima. Neka ti je laka zemlja”, poručili su iz Prve hrvatske lige.


Komentari