Potres i koronavirus ‘uzdrmali’ i sljemensku utrku: ‘To što se dogodilo je velik udarac za Hrvatsku’

Dvije utrke Svjetskog skijaškog kupa još malo održat će se na Sljemenu. Točnije 3. i 6. siječnja. Sve se to događa i pod pandemijom koronavirusa, ali i snažnog potresa koji je rastužio Banovinu.

Direktor Hrvatskog skijaškog saveza Vedran Pavlek rekao je kako će zasigurno učiniti i za unesrećene u potresu.

“Ovo što se dogodilo veliki je udarac za Hrvatsku pa ćemo mi kao organizatori, a vjerujem i najbolji svjetski skijaši i skijašice, nešto poduzeti. Trenutačno razrađujemo ideju u kojem bi to obliku bilo”, rekao je Pavlek.

Objasnio je i kako je on doživio potres.

“Potres me zatekao kod kuće nakon čega sam sa svojom 83-godišnjom majkom sat vremena proveo na ulici. Nakon potresa, kada sam nastavio raditi, trzao sam se na svaki automobil koji bi prošao pokraj naše kuće”, izjavio je, piše Večernji.

Kazao je i kako mu je prvo otkazivanje snježne kraljice 2014. zbog nedostatka snijega bilo najemotivnije.

“Prvi otkaz bio je najemotivniji. Nema organizatora kojem se to nije dogodilo, no naviknuli smo se na to i naučili nešto iz toga pa smo promijenili prioritete. A prioritet nam je postao sustav zasnježenja pri čemu je Grad Zagreb kao vlasnik skijališta imao razumijevanja. Investiralo se u nove topove i u “snowfactory” odnosno strojeve koji rade snijeg i iznad nule. S te dvije neodržane Snježne kraljice, Sljeme je već 17 godina u kalendaru Svjetskog kupa”, rekao je.


Komentari